Yalova Belediyesi tarafından halk arasında Araştırma sahili olarak adlandırılan Doğu Sahil Bandı düzenlemesi kapsamında dikilen aydınlatma direklerinden 110 tanesine kimliği belirsiz kişi yada kişilerce zarar verildi. Kamu malına saldırıyı adet edinen Vandallar vatandaşlardan da tepki gördü.
Yapılan düzenleme sayesinde aydınlatılan ve vatandaşların rahatça yürüyüş yapabilecekleri, oturup kalkabilecekleri sosyal bir alana dönüştürülen Doğu Sahil Bandı, halkın tercih ettiği bir nokta haline geldi. Yapılan aydınlatma sayesinde geceleri de kullanılmaya başlanan bu sahile dikilen dekoratif aydınlatma direkleri kamuya ve kamu malına saygı göstermeyen vandalların saldırısına uğradı. Bu direklerden 110 tanesi kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından zarara uğratıldı. Yapılan saldırı vatandaşlarında tepkisini topladı. Vatandaşlar, "Buradaki herşey kamu malıdır. Bizlerin vergileri ile yine bizlere hizmet amacıyla yapılan şeylerdir. Bunlara saldırı büyük saygısızlık, kamu hakkı tanımamazlık kısacası vandallıktır. Bunu yapanların gerekli cezayı almasını istiyoruz. Umarız tespit edilir ve kamu malına zarar vermekten hakim önüne çıkartılırlar. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olması lazım. Bu tip bir durumla karşılaştıklarında durumu polise ve zabıtaya bildirerek bu şahısların yakalanmasına yardımcı olmalılar" dediler.

Yalova Belediyesi ise zarara uğrayan aydınlatma direklerini onarılması için çalışma başlattı. Doğu sahil bandının her zaman ilimize yakışan bir sosyal alan olarak tutulacağını dile getiren belediye yetkilileri bunu yapanların cezalarını bulmaları için suç duyurusunda bulunacaklarını da dile getirdiler. 

Editör: TE Bilişim