CHP Yalova Belediye Başkan aday adayı Vefa Salman belediye başkanlığının zor ve sorumluluk gerektiren bir görev olduğundan yola çıkarak, Yalova'nın üç eski belediye başkanının anlattıklarını dikkatle dinledi. İlk olarak Yalova'nın ilçe olduğu dönemlerinde ilin alt yapısını neredeyse sil baştan oluşturan ve bir çok önemli hizmete imza atan Yalova eski Belediye Başkanı Mehmet Durmam'ı ziyaret eden Vefa Salman Yalova'ya hizmet için göreve soyunduğunu söyledi. O nedenle Yalova’nın geçmişinde imzaları bulunan üç isminde görüşlerini önemsediğini dile getiren Salman, "Yalova'ya hizmet etmek istiyorsam bu meşakkatli görevi hakkıyla yerine getiren büyüklerimin görüşlerini de almam gerektiğine inandım. O nedenle de sizlere geldim" dedi. 

Kendisine gösterilen, "Vefa" karşısında çok duygulandığını dile getiren 88 yaşındaki Mehmet Durmam 1973 yılında kazandığı seçim dönemi heyecanıyla, "Halkla iç içe olduğunu biliyorum. Ne şimdi ne de başkan olduğunda halktan kopma. Hep onlarla birlikte ol. Onlara kapılarını da, kulaklarını da kapama" dedi.

Salman’a Durmam tavsiyesi, “Kongre merkezi fikrinin peşinden git”

Yalova'nın ilçe olduğu dönemlerde belediye başkanlığı yapmanın zorluklarına da değinen Durmam Termal'den il merkezine kaplıca suyu getirme girişiminin nasıl bürokratik engellere takıldığını anlattı. "Eğer o projemi gerçekleştirebilseydim, Yalova'nın kaderi değişecekti" diyen Durmam, "1973 yılında kış aylarında boş olan Termal'den il merkezine termostatlı borularla kaplıca suyunu taşımak ve burada sıra banyolar yapmak istedik. Ancak Ankara'dakiler buna karşı çıktı ve engellediler. Termal'in değerini düşüreceğimi dile getirip, 'Sen Yalova'ya çoksun, Ankara'ya gel de Türkiye'yi buradan yönet' diye alay ettiler. Eğer o proje gerçekleştirilebilseydi, bugün Yalova hep hayal ettiği o turizm kenti kimliğine çoktan kavuşmuş olacaktı" dedi. Vefa Salman'ın, "Yalova Fuar, Kongre ve Seminer Merkezi olmalı" görüşünün ise çok yerinde olduğunu dile getiren Durmam, "Bu düşüncenin peşinden git" diye konuştu.

Uzun'dan Vefa Salman'a Tam Destek

Vefa Salman, Yalova'nın il olmasında ciddi katkıları olan Yalova eski Belediye Başkanı İbrahim Uzun'u da unutmadı. Uzun'un evinin bahçesindeki çardakta geçen samimi sohbette Salman'a İbrahim Uzun'dan da tam destek geldi. Salman'ın zor bir yola girdiğine değinen Uzun, "Ancak hiç bir zorluk seni yıldırmamalıdır. Eğer biz önümüze çıkan zorluklardan yılsaydık Yalova şimdi il olamazdı" dedi.
Belediye Başkanı aday adayı olduğunu ve seçimlere aylar olmasına rağmen yola erken çıkmak istediğini dile getiren Salman, "Sizler bu ilin kaderinde önemli katkıları olan insanlarsınız. Bu ilin sizlere vefa borcu var. Yalova'nın il olmasında yaptığınız mücadelenin hepimiz bilincindeyiz. O nedenle de sizlerin tecrübelerinden faydalanmak ve sizlerin tavsiyelerinizi de dinlemek istiyorum" şeklinde konuştu.

"Vefa Sadece İstanbul'da Bir Semt Olmamalı"

CHP Belediye Başkan aday adayı Vefa Salman'ın son durağı ise Cengiz Koçal oldu. Koçal tarafından evinin kapısında karşılanan Salman, "Vefa sadece İstanbul'da bir semt olmamalı. Adım Vefa bugüne kadar adımın hakkını vermeye çalıştım. Sizin hakkınızı da vermek lazım. Yalova'ya yaptığınız hizmetler ortada. Yalova'ya verdiğiniz hizmetlerin dışında ortaya koyduğunuz belediyecilik anlayışıyla da örnek birisiniz. Ayrıca ilk oyumu verdiğim belediye başkanı da sizsiniz. Umarım sizlerin tecrübeleriniz, bize önderlik eder" dedi.  Vefa Salman'ın ziyaretinden çok etkilendiğini dile getiren Yalova eski Belediye Başkanı Cengiz Koçal, "Belediyecilik oy kaybederim anlayışıyla, popülist bir bakış açısıyla doğruları yerine getirmemek, yanlışları görmezden gelmekle eş değer bir hal aldı. Oysa ben seçimlere 1 hafta kala ildeki kaçak yapıları yıktım. Bunu yaparken de 'Aman oy kaybederim' diye hiç düşünmedim. Makamlar geçici, hizmetler kalıcıdır. Eğer Yalova halkının seni hep iyi hatırlamasını istiyorsan kaygın koltuk değil, hizmet olmalıdır. Tanıdığım kadarıyla da sende bu yürek de, ahlak da var. Allah yolunu açık etsin" dedi.

Cengiz Koçal, “Yalova’da yeşil alan sorunu var”

Konuşmasında Arboretum konusuna da değinen Koçal, "Yalova'da yeşil alan konusunda sorun var. İlin nefes alacağı alanlara ihtiyaç var. Oysa bu alanlar her geçen gün bilinçsizce harcanıyor. Bunlardan birisi de Arboretum arazisi. Devlet üretme çiftliği ve devamında TİGEM arazisi de pasif yeşil alanlar. Ben hep korunması amacıyla TİGEM'in tamamının üniversiteye verilmesinde yana oldum" dedi. 

Vefa Salman'ın babası İhsan Salman'ın da katıldığı ziyaretler esnasında CHP Yalova Belediye Başkanı aday adayı Vefa Salman eski belediye başkanlarına trafik kazasında kaybettiği oğlu Özgün Salman'ın adını taşıyan, "Özgünce" adlı şiir kitabını da hediye etti. 
Editör: TE Bilişim