İldeki yabancı uyruklulara yönelik yapılan çalışmaların, doğru sanılan yanlışların anlatıldığı ve bu süreçte muhtarların görüşlerinin de alındığı “Muhtarlar Çalıştay ve İstişare Toplantısı” Hilton Inn Otel’de gerçekleştirildi. Yalova Valisi Muammer Erol’un da katılımı ile gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Yalova İl Göç Müdürü Salih Soner Coşkun gerçekleştirdi. 2013 yılından bugüne kadar Türkiye’nin göç politikalarını yönetme konusundaki karalılığı titiz bir şekilde devam ettiğini ifade eden Coşkun, “Ülkemizde göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulamak ve bu uygulamaları geliştirmek için 2013 yılında Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kuruldu. 11 Ekim 2021 tarihinde Göç İdaresi Başkanlığı olmuştur. 18 Mayıs 2015 tarihinde ilimizdeki yabancıların iş ve işlemlerini yerine getirmek için kanun ve vicdan ölçüsünde Yalova İlinde hizmet vermeye başladık. 2013 yılından bugüne kadar Türkiye’nin göç politikalarını yönetme konusundaki karalılığı titiz bir şekilde devam ederken küresel göç dalgası tüm ülkeleri derinden etkileyecek şekilde de artmıştır.  İlimizde sayın valimizin önderliğinde değerli muhtarlarımızın desteği, STK temsilcilerinin çalışmaları ile devlet, millet, STK el birliği ile yeryüzündeki bütün toplumları kıskandıracak bir cömertlikte kendilerine yardım elini uzatmış ve uzatmaya da devam etmektedir” dedi.

Yabancı/nüfus oranında Türkiye 1’ncisiyiz
Yalova İl Göç Müdürü Salih Soner Coşkun’un ardından kürsüye gelen Yalova Göç İdaresi Müdürlüğü Göç Uzmanı Emre Korkmaz, yabancıların nüfusa oranı baz alındığında Yalova’nın, türkiye’de  ilk sırada yer aldığını dile getiren Korkmaz, “İlimizde ikamet izni ile kalan 21 bin 393 yabancı bulunuyor. Bu rakamla 81 il arasında İstanbul, Antalya, Ankara, Bursa, Mersin ve İzmir illerinin arkasında Yalova 7. Sırada yer almaktadır. İkamet izni ile ikamet edenlerin sayısının il nüfusuna oranı yüzde 8’dir. Yabancıların nüfusa oranı bakımından Yalova en büyük orana sahiptir. Geçici koruma kayıtları hariç ilimizdeki yabancı nüfusunun il nüfusuna oranı yüzde 10.5’dir ki Yalova bu oranla Türkiye’de ilk sırada yer almaktadır” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Göç İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan videolar seyredildi. Toplantı muhtarların sorularının cevaplanması ve fikirlerini ortaya koymaları ile sona erdi.



 

Editör: TE Bilişim