Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır ve parti yönetimi, Cevdet Aydın Parkı önünde bir araya gelerek, Yalova Deniz Otobüsleri (YADO) işletmesinin kurulması için imza kampanyası düzenledi. Çandır idarecilere seslenerek, “Milyon liralık etkinliklere bir süre ara versinler bu iş için yatırım yapsınlar” dedi. Katılımın yoğun olduğu imza kampanyasına geçmiş dönem Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal ve CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel gibi siyasi isimler de destek verdi. İki ay sürecek olan imza kampanyası sonunda toplanacak olan imzalar Yalova Belediye Başkanlığı, Yalova İl Özel İdaresi ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası gibi kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılarak, vatandaşların talepleri bu kuruluşlara iletilecek.

‘YADO için gerekli adımlar atılmalı’

Kampanya sırasında basın açıklamasında bulunan Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, “Kamuoyunda bilinen adıyla YADO işletmesinin kuruluşuna yönelik gündem çalışması yürütmekteyiz. Ancak bugüne kadar Yalova üzerinde söz sahibi olan kurum ve kuruluş yöneticilerinin YADO fikri ile ilgili herhangi bir adım atmadıklarını üzülerek gözlemliyoruz. Bu sebeple Yalova halkının bilinçlendirilmesi, YADO fikrinin geniş topluluklara aktarılabilmesi, fikir birliği ile birlikte güç birliğinin ortaya konması maksadıyla imza kampanyası başlatıyoruz. Niçin YADO: Yalova İstanbul arasında ulaşım çeşitliliğinin artırılması, tekelleşmenin önüne geçebilmek, Keyfi sefer iptallerin önüne geçmek, uygun fiyat politikasıyla Yalovalıya hizmet vermek, İstanbul’da okumak durumunda olan öğrenciler, İstanbul’da çalışmak durumunda olan vatandaşlar, tedavi amacıyla İstanbul’a gitmek zorunda olan hastalar, Yalova turizmini dolayısıyla esnafını kalkındırmak, eğitim, sağlık ve turizm için YADO” dedi.

‘Üzerimize düşeni yaparız’

İDO’nun varlığının başka bir firmaya engel teşkil edip etmediği sorusunu yanıtlayan Çandır, “Bu konuda birtakım söylentiler var. Şöyle deniyor ki; İDO Yalova’ya liman açtığı zaman bazı sözler verildi, bazı yazışmalarda İDO’ya alternatif firmaların kurulamayacağı gündeme getirildi. Ancak mahkeme yoluyla bunun önü açılabilir. Bursa’da BUDO firması var, Çanakkale’de GESTAŞ firması var. Ya İDO bu politikasından vazgeçsin ya da biz Yalova olarak üzerimize düşeni yapalım” şeklinde konuştu.

‘Turizmin gelişmesi için deniz ulaşımında kolaylık şart’

Çağrılarının özel sektöre değil devlete olduğunu vurgulayan Başkan Çandır, liman ve gemi yatırımları konusunda şu açıklamayı yaptı; “Özel sektörden ziyade kamunu içinde olduğu bir kuruluşun olması, Yalova Belediyesi, Yalova İl Özel İdaresi, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası gibi güçlü STK’ların içinde bulunduğu bir yapı bu işi çözülebilir. İskele ve gemi gibi yatırımlarının hepsi Yalova halkına artı olarak dönecektir. Önce bu iş için bir adım atmak lazım. Bizim günübirlik turizmdeki en büyük rakibimiz adalar. Adalar günlük 40 bin turist alıyor, Yalova’ya gelen kişi sayısı 2 bin, Yürüyen Köşk’ün yıllık ziyaretçi sayısı 30 bin. Biz Karamürsel’i bile Yürüyen Köşk’e taşıyamamışız. İstanbul’u Yalova’ya taşımanın yolu erişimde kolaylık sağlamaktan, ucuz ve alternatif ulaşım ağından geçer. Kamu kurum ve kuruluşlarımız, milyon liralık etkinliklere bir süre ara versinler bu iş için yatırım yapsınlar. Yalova bunu istiyor. Buradaki imzalar bunu istiyor.”

Editör: TE Bilişim