Düzce Bisiklet Derneği’nin organize ettiği festivale İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Eskişehir, Konya, Mersin, Kayseri, Yalova, Sakarya, Karamürsel, Bandırma, Bilecik, Tekirdağ, Mudanya, Hendek, Bolu, K.Ereğli, Zonguldak ve ev sahibi Düzce’den yaklaşık 250 pedal katıldı. Yalovalı bisikletçiler de festivale renk katan unsurlar arasındaydı. Yalova’da çeşitli bisiklet etkinliklerine katılan Kader Baş, Alperen Kıvılcım, Mualla Takat, Kani Yaşar, Raif-Sinem Kaş ve çocukları Buğra-Burak Kaş, Aykut Çelep, Volkan Kızılkaya, Laura Gümüş, Mehtap Kütük, Nazlı Deniz ve Serkan Engin gibi isimler, Bursa’da İzzet Engin ve çok sayıda bisikletçiyle birlikte Türkiye’de yüzölçümüne düşen bisiklet sayısında ilk sırada yer alan Düzce’de pedal çevirdi.

İldeki toplam bisiklet sayısının 30 bin olduğu belirtiliyor. Festivalin ilk gününde Konuralp gezisi yapan bisikletçiler, ikinci güne şehir turu ile başladı ve Aydınpınar yolu üzerinden 65 km’lik parkurda Efteni’ye gitti. Buradan Gölyaka Milli Parkı’na pedal çeviren festival katılımcıları, öğle yemeğini de milli parkta yedi. Programın son gününde ise Cumayeri-Dokuzdeğirmen rafting alanında festival katılımcılarının bir kısmı rafting keyfi yaşarken, diğerleri de Harmankaya Şelalesi’nin buz gibi suları altında zaman geçirdi.

Düzce Bisiklet Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş, ilin tanıtımının hedeflendiği bu ilk festivalde amaçlarına ulaştıklarını belirtirken, kentin güzelliklerinin tanıtılması, kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, trafikten kaynaklanan stres, hava ve gürültü kirliliğinin azaltılmasına yönelik bisiklet kullanımının arttırılması ve çocuklara bisiklet sevgisini aşılanması için festivali her yıl yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim