Yalova'da yerleşimi planlayan ve bu nedenle ilin geleceği açısından büyük önem taşıyan 1/25 binlik Çevre Düzeni Plan Değişikliğini yapma yetkisi kanun hükmünde ki bir kararname ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verilmişti. Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Dairesi Müdürlüğü ÇDP Daire Başkanı Serhat Yılmaz'ın da katıldığı bir toplantı düzenlenmiş ve belediyeler istek ve taleplerini bu toplantıda dile getirmişlerdi. Bu toplantı sonrasında Yalova 1/25 binlik Çevre Düzeni Planı Değişikliği gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapılan plan değişikliğini 08 Nisan 2013 tarihinde planı onaylayarak askı sürecinin başlatılması amacıyla planı Yalova'ya gönderdi.

1/25 binlik Çevre Düzeni Planı Değişikliği 09 Mayıs 2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıya çıkartıldı. 30 gün boyunca askıda kalacak olan plana itirazlar ise bu süre içerisinde yapılabilecek.

Diğer yandan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün internet sitesi vasıtasıyla kamuoyuna duyurulan planın internet ortamında indirilememesi de tepkilere neden oldu.

Editör: TE Bilişim