Yalova Emniyet Müdürü Hakan Fındık ilde suçla ve suç odaklarıyla mücadelenin en katı şekilde süreceğini, Yalova'nın halkın huzur içinde yaşadığı daha güvenli bir il olacağını dile getirdi.
Yalova Emniyet Müdürü Hakan Fındık makamında basın mensuplarının katılımı ile bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda ilde yapılan çalışmaları anlatan Fındık ile yönelik genel değerlendirmelerde de bulundu. Yalova'da artan nüfusa rağmen polis sayısında yaklaşık %15 gibi bir azalma yaşandığını ancak buna rağmen suçla mücadele ve operasyonlarda ciddi bir artış yaşandığını dile getirdi. Yalova'nın huzur ve güvenliği için Emniyet Müdürlüğünün hassa ve sürekli bir çalışma içerisinde olduğunu belirten Fındık, "Bu ilin sokaklarını boş bırakmayacağız. Yalova daha güvenli bir il olacak. Bunu sağlamak için polisimiz sayısının azalmasına rağmen özverili bir çalışma ortaya koyuyor. Ancak bir ilde güvenlik sadece polisin çabalarıyla sağlanmak yerine halkında desteği ile sağlanırsa, daha etkili olur. O nedenle halkımızın her zaman hissettiğimiz desteğinin de devam etmesini istiyoruz" dedi.
İhbarlar çok önemli
Yalova halkının şüpheli gördüğü konuları polise bildirmesinin bir çok suçun önüne geçilmesinde ciddi katkılar sağladığını vurgulayan Fındık, "Halkımızın şüpheli gördüğü şeyleri bize iletmesini istiyoruz. İhbarlar ilin asayişinin sağlanmasına büyük önem taşıyor. Halkımız son aylarda bu konuda son derece duyarlı olmasına rağmen bu duyarlılığın daha da artması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.
Yalova polisinin gelen ihbarlar sonrasında olay yerine ulaşılmasında Türkiye ortalamasının üzerinde bir hıza sahip olduğunu da vurgulayan Fındık, "Vatandaşımız bir ihbarda bulunduğunda polisimiz o ihbarı mutlaka dikkate alıyor. Yalova polisi çağrıldığı her yere gidiyor. Bunu yapmaya da devam edecek. Damda kedi dahi kaldıysa Yalova Polisi oraya da gidecek" şeklinde konuştu.
Suçla mücadele etkili şekilde sürecek
Yalova'da halkın huzur içerisinde bir yaşam sürmesi için Yalova polisinin canla başla çalıştığının altını çizen Yalova Emniyet Müdürü Hakan Fındık, "Terörle mücadele polisin askerin işidir. Ama terörizmle mücadele halkın da işidir. Biz teröristi yakalarken halkımızda terörizmin engellenmesi için güvenlik güçlerine destek verir. Uyuşturucu ile mücadele de halkın güvenlik güçleri ile omuz omuza olması çok önemlidir. Polisin sayısı bellidir. Her yerde olamayabilir. Ama halkımız her yerdedir. Bu konuda bize ulaşan bilgiler sayesinde uyuşturucu ile mücadele de daha etkin çalışmalar yapabiliriz. Bu konuda halkın desteğini talep ediyoruz. 2016 yılında 52 adet uyuşturucu operasyonu gerçekleştirmişken 2017 yılının daha ilk 2 ayında 10 operasyon gerçekleştirildi. Bu yıl sonuna kadar 2016 yılını geçeceğimizi düşünüyoruz" dedi.  
Huzur Operasyonları devam edecek
Yalova'da huzur operasyonlarının da belirli aralıklarla devam ettiğini hatırlatan Fındık, "Huzur operasyonları, yabancılara yönelik operasyonlar her hafta yapılıyor. Bu operasyonlar durmayacak. Halkın güvenliğinin sağlanmasında gerçekleştirilen bu operasyonların büyük önemi oluyor. Huzur operasyonları halka da güven veriyor. Halktan bize olumlu yansımalarda dönüyor. Diğer yandan MOBESE ağımızı da daha güçlendirecek ve yaygınlaştıracağız" dedi.
Yeni bir emniyet binası yapmak istiyoruz
Yalova Emniyet Müdürlüğüne daha modern bir emniyet binası kazandırmak istediklerini de söyleyen Yalova Emniyet Müdürü Fındık, "Bursa yolu üzerinde 30 dönümlük bir arazimiz var. Bu arazi üzerinde Yalova'ya yakışan tüm birimleri tek noktada toplayan modern bir il emniyet müdürlüğü binası yapmak istiyoruz. Bu konuda bakanlık nezdinde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda Mayıs, Haziran gibi somut bir ilerleme kaydedeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.
Bağlarbaşı Mahallesi başta olmak üzere şehrin belli noktalarına da karakol olmasa da bir polis noktası oluşturmak istediklerini belirten Fındık bu konuda da çalışma yaptıklarına değindi.
Polis yaşlıların ayağına gidecek
Türkiye'de bir kaç ilde bulunan bir uygulamayı Yalova'da hayata geçirmek için adım attıklarını dile getiren Fındık, "Yaşlılarımız Hac, Umre yada başka bir nedenle yurt dışına çıkmak istediklerinde pasaport işlemleri için buraya gelmek zorunda kalıyor. Yaşlılarımız için bu büyük bir külfet. O nedenle onların talepleri alındığında ayaklarına gidecek ve evlerinde bu işlemleri yapacak mobil bir aracı hayata geçirmek istiyoruz. Bu uygulamanın Dünyada, ülkemizde örnekleri var ancak Yalova'da bir ilk olacak" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim