Yalova Garden AŞ’nin Tigem’den kiraladığı 1541 dönüm arazinin devir- teslim töreninde imzaları, Tigem adına Yalova İşletme Müdür Vekili Muhammed Ali Taş ve Yalova Garden AŞ.  adına Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul attı.

Yalova milletvekilleri Temel Coşkun ve Muharrem İnce’nin yanı sıra Rektör Eruslu, belediye başkanları, kaymakamlar ve Yalova protokolünün buluştuğu devir teslim töreninde konuşan Yalova Garden AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul, 6 aydır süren maratonda sona geldiklerini ve devir –teslim töreniyle mutlu sona ulaşıldığını söyledi. Okul, ilk kuruluş aşamasında 39 ortakla yola çıkan Yalova Garden AŞ’nin bugün sayısı  42’ye ulaşan ortağıyla Yalova’nın çıkarları için çalışmak üzere yoluna devam edeceğini ifade etti.

“Gizlimiz, saklımız yok. Burası her zaman Yalovalılara açık olacak”

”Ne yapacak Yalova Garden” sorusuyla şirket olarak bundan sonraki hedeflerini özetleyen Yönetim Kurulu Başkanı Okul şöyle konuştu:  “1541 dönüm arazide tarıma uygun yatırım yapacak. Ne üretecek Yalova Garden AŞ. diye soracak olursanız, şu anda ortaklarımızın üretmiş olduğu gibi süs bitkileri üretimi yapacak, hiçbir gizli ya da gayri resmi iş yapmayacak. Projemiz Yalova’ya açık, gizlimiz, saklımız  yok. Biz Tigem’de Garden AŞ. olarak ticaret yapacağız, ancak burası her zaman Yalovalılara açık olacak”

İnce’den isim önerisi… ‘Yalova Bahça olsaydı…’

Devir-teslim töreninde söz alan CHP Grup Başkan vekili ve Yalova milletvekili Muharrem İnce de Yalova’nın değişim döneminin adresi, modern toplum ve demokrasinin öncülüğünü yapmış topraklar üzerinde bulunduğuna dikkat çekerek, Yalova Garden AŞ. adının Türkçe olmasını tercih ettiğini belirtti. İnce sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu’nun kurulduğu bu topraklarda, gönül isterdi ki, bu isim Yalova Garden yerine Yalova Bahça olabilir örneğin. Türkçe bir isim verilmiş olsaydı, bunu eleştiri değil içten bir temenni olarak almanızı isterim. Topraklarımıza sahip çıktığımız gibi dilimize de sahip çıkmalıyız” dedi.

“Baba mirası gibi koruyacağınıza eminiz”

AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun da konuşmasında, bu işbirliğinin ilk defa yerli üreticilerin kendi alanlarında var olduklarını, iddialı olduklarını göstermeleri açısından önemli olduğunu söyledi. Tigem arazisinin Yalova için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Milletvekili Coşkun,” rant sağlayacak bir yapılaşmaya gönlümüz razı olmaz. Burasını baba mirası gibi koruyacağınızdan hiç şüphemiz yok” dedi.

Editör: TE Bilişim