Başkan Vefa Salman ve Yalova heyeti Kıbrıs’ta gönüllerde taht kurdu. Bu yıl 15’incisi düzenlenen Girne Zeytin Festivali’ne katılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve beraberindekiler yurda döndü. Ayağının tozuyla belediyeye gelen Salman, Kıbrıs programının çok faydalı olduğunu söyledi.
Salman ve Yalova heyeti Kıbrıs’ta büyük ilgi gördü. Başkan Salman, Kıbrıs Ada TV’nin sevilen yorumcusu Mustafa Ertanın Neden Olmasın programına Nihan Yücel’in Gün İlerlerken programlarının canlı yayın konuğu olurken Genç TV’de de Neşe Egemen ile Neşeli Günler programı için bir bant yayın çekimine katıldı.
Yalova Heyeti Kıbrıs Ziyareti’nde Kardeş şehir imza töreni için İçişleri Bakanlığından gelecek onayın beklendiği Girne Belediyesi’ni de ziyaret etti. Salman ve beraberindekiler Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yü makamında ziyaret ederek, kardeş şehir ilişkisini, Yalova'yı, Girne'yi, Kıbrıs'ı konuştu. Güngördü’yü Yalova’ya davet eden Salman, “Göstermiş olduğu yakın ilgi ve mükemmel ev sahipliği için teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Vefa Salman ve beraberindekiler, KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Kıbrıs Barış Harekatın da şehit düşen iki Yalovalı Ömer Faydalı ile Zeki Alpsoley'in mezarlarını da ziyaret etti. Yalova heyetine Denktaş’ın mezarını ziyarette R. Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Güzelyurt’tan en uçtaki Karpaz’a kadar Kıbrıs’ı dolaşma fırsatı bulan Başkan Salman, Kıbrıs’ta yaşayan Yalovalılarla da bir araya geldi.
Kıbrıs ziyareti ile ilgili düşüncelerini açıklayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Kardeş Şehir olma yolunda son aşamaya geldiğimiz Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün daveti ile Zeytin Festivaline katılmak üzere Kıbrıs’a gittik.  KTTC’nin güneyde Güzelyurt’tan, Bostancı’dan kuzeyde en uç nokta Karpaz içerisindeki Zafer Burnu’na kadar gezme ve inceleme olanağı bulduk. Bize bunu sağlayan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve ekibine, gerçek dost Yalovaspor Başkanı Tahsin Mertekçi’ye sonsuz teşekkür borçluyuz. İki canlı ve bir kayıt yayınla bizi konuk eden Ada TV ve Genç TV ekibine, Mustafa Ertanın, Neşe Egemen ve Nihan Yücel’e keyifli programlarından dolayı saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim