Kızılay şubelerinin Türkiye çapında gerçekleştirdiği eğitim çalışmalarının değerlendirilmesiyle ilgili raporun ellerine ulaştığını söyleyen Başkan Temuçin; Yalova gibi özellikle birinci derece deprem kuşağında bulunan bir bölgede depreme karşı bilinçli olmanın eğitimle mümkün olabileceğine dikkati çekti.

Kızılay Yalova Şube Başkanı Osman Aykut Temuçin; Deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenlerle ilgili verdikleri eğitimlerde; öğretmenler, muhtarlar ve imamlar gibi halkla birebir temasta olan grupları toplum lideri olarak eğittiklerini söyledi ve “Depremde ilk anda iletişim kuracağımız ve neşter olacak kişiler toplum liderleri olacaktır” dedi.

Depreme hazırlıkta eğitimin yanı sıra malzeme ve teçhizat stoğunun da önemli olduğuna dikkat çeken Kızılay Derneği Yalova Şube Başkanı Osman Aykut Temuçin; Kızılay’ın Marmara (İstanbul) Bölge Afet Yönetim Merkezi’ne bağlı deposunun battaniyeden çadıra, katalitik sobadan, mutfak ekipmanlarına kadar modern teçhizatla donanımlı olduğunu söyledi. Kızılay’ın deposunda afet anında 10 bin kişiye yetecek malzeme bulunduğuna dikkat çeken Temuçin; Suriye ve Van’a Yalova’dan çadır gönderdiklerini eksilen çadırların yerine Genel Merkezden gelecek çadırlarla stoğun tamamlanacağını söyledi.

Depreme hazırlıklı olmada kan stoğunun da öneminin büyük olduğuna dikkati çeken Temuçin; Yalova Kızılay Kan Merkezi olarak 2 doktor ve 4 hemşireyle hizmet verdiklerini kaydetti. Başkan Temuçin Yalova’nın kan ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra gerektiğinde İstanbul ve Bursa’ya da kan takviyesinde bulunduklarını söyledi.

Yalova ve çevre illerde meydana gelen afetlere müdahale edebilmek amacıyla, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Öğretmen Evi bahçesinde bulunan 2 depo, Türk Kızılayı’nın kullanımına tahsis edilmiş ve  6 Ekim 2008 tarihinde imzalan protokolle Türk Kızılayı’na devri gerçekleştirilmişti.
Türk Kızılayı’nın 2015 yılı için kendisine koymuş olduğu Stratejik Hedefleri kapsamında Yerel Afet Yönetim Merkezlerinin sayısının 40’a yükseltilmesi ve Yalova Yerel Afet Yönetim Merkezi’nin kapasitesinin de 15.000 kişiye çıkartılması hedefleniyor.

Editör: TE Bilişim