Mete, son günlerde kamuoyunda Yalova Lisesi bahçesi olduğu iddia edilen bu alanın imara açıldığı, öğrencilerimizin bahçesinin alınacağı, bu bölgede ağaçların kesileceği söylemleri dillendirilmektedir. İddialar gerçeği yansıtmadığından,  kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Gençlik Merkezi yapılması planlanan 2193 m2’lik arazi, Spor Genel Müdürlüğünün tapulu arazisidir. Dolayısıyla Yalova Lisesi bahçesi olduğu iddiaları doğru değildir. Bu alanın içinde,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kullanılan 2 adet prefabrikte Çocuk Gençlik Merkezi (ÇOGEM) olarak hizmet verilmektedir. Yalova Lisesi ve öğrencilerimiz tarafından da kullanılmayan bir yer olması nedeniyle öğrencilerimizin bahçesinin alındığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Prefabrik yapıların olduğu bu alan içerisinde 600-700m2’lik 2 katlı bir yapı yapılacağından,  Gençlik Merkezi inşaat alanında ağaç kesilmesi söz konusu değildir. İmar planında orta öğretim tesis alanı olan bu yer, kültür, spor ve sosyal tesis alanı olarak düzenlenmiştir. Dolayısıyla arsanın Belediye tarafından yeşil alandan çıkarılarak imara açıldığı iddiaları doğru değildir” diye konuştu.

“4 bin genç burasının yapımını bekliyor”

Mete, bu alanda yapılacak Gençlik Merkezi hakkında da bilgi vererek, “Yarınlarımız olan gençlerimize sunulacak hizmetlerin, modern şartlarda ve her türlü ihtiyaca cevap verecek nitelik ve donanıma haiz mekanlar olmasını önemseyen Bakanlığımız, bu nedenle Yalova Gençliğinin taleplerine kulak vererek ilimize Gençlik Merkezi yapılması kararı almıştır.  Gençlik merkezi yapılması planlanan yerlerin, şehir merkezlerinde, gençlerin rahat ulaşabilecekleri liselere ve üniversitelere yakın bölgelerde ve içerisinde spor alanlarının da olacağı alanlar olması uygun görülmektedir. Yapılan  fizibilite çalışmaları neticesinde, Bahçelievler Mahallesi Stadyum Caddesi üzerinde İl Müdürlüğümüz hizmet binası ve Spor kompleksi (spor salonları, futbol sahaları, masa tenisi salonu, inşaatı süren kapalı yüzme havuzu)  ile karşılıklı olan ve mülkiyeti (tapusu) Spor Genel Müdürlüğümüze ait 2193 m2’lik alanın Gençlik Merkezi yapımı için uygun olduğu tespit edilmiştir” dedi.

“Gençlerimizin menfaatine uygun olmayan hiçbir çalışma yapmayız”

Mete, “Yapılması planlanan bu merkezin gençlerimiz ile iç içe olmasının okul ve öğrencilerimiz açısından sağlayacağı sosyal ve kültürel faydanın göz ardı edildiği görülmektedir. Liseleri, Fakülteleri ve Spor alanları ile bir bütün olarak düşünüldüğünde bu yerin uygunluğu ve önemi açık bir şekilde görülebilecektir. Gençlik Merkezi üyesi 4 bin genç heyecanla Yalova Gençlik Merkezini beklemektedir. Bu nedenle konuya taraf olan tüm kesimlerin, toplumsal sorumluluk anlayışı içerisinde, gençliğin meselelerinin konuşulduğu, tartışıldığı, çözüm yollarının arandığı, gençlerin kendilerini ifade edebildikleri, profesyonel destek alabildikleri Gençlik Merkezlerinin yapımına katkı sağlamaları beklenmektedir. Kuruluş amacı ve gerekçesi gençlik olan teşkilatımız,  gençlerimizin menfaatine uygun olmayan hiçbir çalışma içerisinde olmayacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim