Ülkede Olağanüstü Hal (OHAL) İlanı sonrasında Yalova'^da da OHAL Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Kurulun başkanlığını ise Yalova Valisi Tuğba Yılmaz yapacak.
Yalova'da OHAL büroları Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'ın koordinasyonunda çalışacak. Yalova OHAL Koordinasyon kurulu, vali veya valinin görevlendireceği Vali Yardımcısı Başkanlığında toplanacak. Yalova'nın İlçelerinde ise, OHAL büroları da kaymakam Başkanlığında toplanacak. Kurullar, vali ve kaymakamın uygun göreceği kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden oluşacak. Valinin onayı ile yine kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden, bürolara bağlı görev yapmak üzere tam zaman esasına göre çalışan alt komisyonlar da oluşturulabilecek. Yalova OHAL İlçe bürolarının kararları  ise Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'ın onayı ile yürürlüğe girecek.
Yetki Vali'de olacak

Olağanüstü hal süresince, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, olağanüstü halin gerekli kıldığı konularda, kanun hükmünde kararnameler çıkarabilir. Bu kararnameler, Resmî Gazetede yayımlanır ve aynı gün Türkiye Büyük Millet Meclisinin onayına sunulur; bunların Meclisce onaylanmasına ilişkin süre ve usul, İçtüzükte belirlenir. Anayasanın olağanüstü hal (OHAL) ile ilgili maddeleri ve OHAL Kanunu’na göre, TBMM’nin onayından sonra yürürlüğe girecek.
Anayasanın olağanüstü hal (OHAL) ile ilgili maddeleri ve OHAL Kanunu’na göre, TBMM’nin onayından sonra yürürlüğe girecek OHAL süresince yetki hükümet ve bölge-il valilerinde olacak. Anayasa’nın OHAL ile ilgili 120. maddesi, “Şiddet olaylarının yaygınlaşması ve kamu düzeninin ciddî şekilde bozulması sebepleriyle olağanüstü hal ilânı” başlığını taşıyor.

 

Editör: TE Bilişim