Akademisyenleri bir araya getirdi

Yalova Valisi Esengül Civelek başta olmak üzere AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan ile akademisyenlerin katıldığı kongrede Islah ve Genetik, Biyoteknoloji, Doğal Bitkiler ve Kültüre Alma, Çoğaltma Teknikleri, Yetiştirme Teknikleri, Bitki Besleme ve Sulama, Hastalık ve Zararlılar, Mekanizasyon, Hasat ve Hasat Sonrası Fizyolojisi, Ekonomi ve Pazarlama, Bitki Kullanımı ve Tarihte Süs Bitkileri Kullanımı konu başlıklarında çok sayıda bilimsel makale ve araştırma sunulacak.

 Arzu, “2023 hedefi süs bitkilerinde 500 milyon dolar ihracat”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, kongre açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, dünyada 15'inci büyük ekonomi haline geldiğini, tarımda  da  Dünya 7’incisi ve Avrupa 1.si olduğunu söyleyen Arzu, bu başarının, süs bitkileri sektöründe de yaşanmasını istediklerini belirtti. Arzu, “2023'teki hedefimiz; süs bitkileri sektöründe 500 milyon dolar ihracat yapmak. 22 milyon dolar ihracattan başladık ve bugün 76 milyon dolara geldik. Bu hız ve bu iş birliğiyle 2023'teki 500 milyon dolar hedefinin küçük bir hedef olduğu ve bunu fazlasıyla aşacağımız inancındayım” dedi.

Vali Civelek, “Hedef çiçekçilikte marka kent Yalova”

Ardından konuşan Yalova Valisi Esengül Civelek ise, Yalova’nın stratejik planında, süs bitkileri sektörünün teknolojiye paralel olarak geliştirilmesi ve kısa vadede ulusal, uzun vadede de uluslararası pazarlama merkezi haline getirilmesi hedefine yer verdiklerini kaydederek, hedefin Yalova için çiçekçilik üretiminde marka kent olmak olduğunu belirtti. Termal’deki süs bitkileri kongresi, 9 Mayıs'ta son bulacak. 

Editör: TE Bilişim