1977-80 arasında MHP İstanbul Milletvekili olarak TBMM’nin 16.döneminde görev yapan, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın babası ve Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan’ın dayısı olan Turan Koçal, rahatsızlanarak kaldırıldığı Özel Yalova Hastanesi’nde hayata veda etmişti.

Haberal ve Perinçek’in de çelenkleri vardı

Evli ve 3 çocuk babası olan Turan Koçal’ın cenaze törenine gönderilen 200’ü aşkın çelenk arasında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Haberal’ın çelenkleri dikkat çekerken, cenaze namazında cami avlusuna sığmayan cemaat sokağın tamamını kapattı. Yalı Caddesi’ndeki evinin önüne getirilen ve burada omuzlara alınarak cenaze namazının kılınacağı Merkez Camisi’ne getirilen Turan Koçal’ın naaşı Türk bayrağına sarılmıştı. Merkez Camisi’nde Yalova Belediye Başkanı Koçal ve eski bakan Okuyan, taziyeleri kabul ederken acıları da yüzlerinden okunuyordu.

Eski Bakan Saadettin Tantan ve Seval Türkeş de katıldı

Cenaze namazına Turan Koçal’ın oğlu Yakup Koçal ile kızları Nesrin Koçal ve Nilgün Dümdüz, torunları, Yalova Valisi Esengül Civelek, AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, MHP Lideri Rahmetli Türkeş’in eşi Seval Türkeş, Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından polis kortejindeki polisler tarafından taşınarak Gazipaşa Caddesi’nden geçirilen Turan Koçal’ın cenazesi, dualar eşliğinde Yalova Şehir Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi. 
Editör: TE Bilişim