Yalova’nın en işlek ana caddesinde Emniyet müdürlüğüne 500 metre uzaklıkta iki kuyumcu gözlerini karartan maskeli hırsızlar tarafından soyuldu.

2 ekibe bölünen hırsızlar, İstanbul Caddesi üzerinde bulunan ve aralarında 50 metre mesafe olan 2 kuyumcuya eş zamanlı olarak girdi. Sabaha karşı 5.00 sıralarında meydana gelen olayda hırsızlar kuyumcuların kepenk ve kapılarını levyelerle açtı. Hırsızlar Edessa isimli kuyumculuktan 55 saniye içinde 100 bin TL değerinde 1 kilogram altın çaldı. Furkan Mücevherat’ta ise yaklaşık 5 dakika kalan hırsızlar buradan ise 700 bin TL değerindeki 7 kilo altını çaldı. Hırsızlar daha sonra Audi Q7 ve Nissan Qashqai marka lüks ciplerle olay yerinden uzaklaştı.

Soygun anı ise kuyumcuların güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Olayı güvenlik kameralarından gören Furkan Mücevherat sahibi Çağlayan Öztürk, “Sabah 5 civarında olay meydana geliyor. Kepenkleri kesip, kapıyı kırarak içeri girmişler. 5 dakika bile geçmeden içeriden çıkıp araya binip kaçıyorlar. 600-700 milyar zararımız var. 6-7 kilo altınımız gitti” dedi.

Edessa kuyumcusunun sahibi Ahmet Doğanlar ise hırsızların çok profesyonelce davrandıklarını dile getirerek, “İki kişi levyelerle kepenkleri zorlamışlar. Daha sonra iç kapıya geçmişler. Onu da levye ile zorladıktan sonra kapıyı açmışlar. Kar maskeli 2 kişi içeriye giriyor. Ellerinde çarşaflarla var. O sırada alarm devreye giriyor ve panikliyorlar. Hemen kaçıyorlar. Olayın tamamı 50-55 saniyede gerçekleşiyor. Fazla kalamamalarının nedeni iç alarmın çalması. Yaklaşık bir kilo altını çaldılar. En kolay şekilde seri şekilde tezgahtakileri aldılar. Bunu yapanlar çok profesyoneller. Araçları için Q7’den bahsediliyor. Hızlı şekilde kaçmak için her şeyi düşünmüşler” diye konuştu.

Hırsızları yakalamak içi emniyet müdürlüğü özel ekip kurdu. Soruşturma başlatıldı.
Editör: TE Bilişim