Metropol araştırma şirketi tarafından yapılan kamuoyu araştırması sonuçlarını değerlendiren Halit Güleç, “İlimizin sorunları her geçen gün büyüyor ve ne yazık ki çözüm üretilmediği için, Yalova’da dertler derya olmuş durumda” diyerek şunları dile getirdi;

İlk Sırada Göç ve Mülteci Var

“Anket sonuçlarına göre Yalova’nın en büyük sorunu göç ve mülteciler. Vatandaşlarımız bu konudan tüm ülke genelinde olduğu gibi Yalova’mızda da şikayetçi. Bugün sahile çıkıp dolaşmanız bu sorunun ne düzeyde olduğunu net şekilde görmenizi sağlıyor. Vatandaşlarımızın dikkat çektiği bu sorun için acilen bir çözüm üretilmeli.

Trafiği Yine Arap Saçına Çevirdiniz

Ankete katılan vatandaşlarımızın yüzde 25’i kentimizin sorunları arasında trafik, ulaşım ve otoparkı görüyor. Gerçi 6 ayda Yakup Acar Caddesini trafiğe açabilen bir yönetimin Yalova’nın trafik sorununu çözmesi mümkün zaten değildir. Yalova’nın trafik problemini azaltmış, yeni dönemde ürettiğimiz projelerle de tamamen ortadan kaldıracaktık. Mahallelerimizde yapacağımız otoparklar ile caddelerdeki araç yoğunluğunu azaltacak, akışı daha da hızlandıracaktık. Çevre yolunun yapılması en önemli adımdı. Ne yazık ki proje olduğu gibi duruyor. Başlattığımız projeleri rafa kaldırıp atılması gereken adımları atmayarak, trafiği yine arap saçına çevirdiniz.

Vatandaşlar Belediye Çalışmalarını Yetersiz Buluyor

Yine ankete katılan vatandaşlarımızın yüzde 25’i Yalova’daki sorunlarla ilgili olarak belediye çalışmalarının yetersizliğini gösteriyor. Örneğin; vatandaşlarımız alt yapı çalışmalarını yetersiz görüyor. Merkez haricindeki mahallelerimizde yol ve kaldırım şikayetleri oldukça fazla. Temizlik konusu bir diğer sıkıntı. İmar, çarpık yapılaşma ve kentsel dönüşüm vatandaşların dile getirdiği sorunlar arasında yer alıyor. Diğer bir sorunda zamanında bizi eleştirdikleri fakat daha sonra bizim yaptığımız parkları yenileyerek halka sundukları yeşil alan ve parkların yetersizliği olarak ön plana çıkıyor.

Personel Mutsuz

Halkımıza en iyi hizmeti sunmanın en önemli ayağı emekçilerimiz. Emekçilerimizin mutlu olması demek halka sunulan hizmetin de aynı oranda artması demek. Ancak personeller mutsuz. Kadrolu işçilerin sıkıntısı halen çözülmüş değil. Baskıyla değiştirilen sendika konunun çözülmesi konusunda yetersiz. Promosyon konusu halen bir sonuca bağlanmadı. Bel büken hayat pahalılığına personellerimiz ezdirilmemeli. Onlar huzurlu ve mutlu olmalı ki Yalova halkına kaliteli hizmet sunabilsin. Anket sonuçlarına yansıyan eksiklikler personelin yetersiz kalması ya da çalışmaması değil, vekil yönetimin beceriksiz yönetim anlayışıdır. Hem emekçilerimizin hakkını verecek hem de halkımıza hak ettiği hizmeti sunacak yönetim anlayışı ile en kısa zamanda yine görevimizin başında olacağız.”

Editör: TE Bilişim