Nisan ayı oturumlarına devam eden Belediye Meclisi’nin dün yapılan oturumunda iki kardeş şehre daha önce yapacakları yardım konusunda meclisin karar aldığını hatırlatan Başkan Koçal, “Biliyorsunuz bu iki kardeş şehrimiz Karasupazar ve Ohrid; Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı şehirler. Daha önce de  Belediye Meclisi olarak Karasupazar’da çocuk parkı ve Ohrid Şehri’nde de Müslüman Mezarlığı’na şadırvan yapma kararı almıştık. Bu yatırımlarımızla ilgili prosedürleri araştırdık.

Yurtdışında bu tür yapılan yatırımların Başbakanlığa bağlı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA)  aracılığıyla gerçekleştirildiğini öğrendikten sonra gerekli yazışmaları yaptık. TİKA’dan bize gelen yazıda, bu iki yatırımın toplam miktarının 85 bin Lira olabileceği belirtildi. Bizim de buna istinaden iki kardeş şehrimize yapılacak yatırımların üst sınırı olan 85 bin Lirayı Belediye Meclisi olarak onaylamamız gerekiyor” dedi.

Yapılan oylamanın ardından Yalova Belediyesi’nin kardeş şehirleri olan Karasupazar’a Çocuk Oyun Parkı ve Ohrid şehrindeki Müslüman Mezarlığı’na da şadırvan yapılması için 85 bin Lira’lık kaynağın Yalova Belediyesi tarafından karşılanması  oy birliğiyle kabul edildi.
Editör: TE Bilişim