Hafta sonunda Güneyköy’de taşocağı işleten Bahadır Madencilik’in kurucusu Ahmet Bağatar tarafından Menteş’e köy kahvesinde sözlü ve fiili saldırı yapıldığını dile getiren Yalova Platformu üyeleri, köyde gerçekleştirdikleri bir basın açıklaması ile yapılan bu saldırıyı kınadığını açıkladı.

“Zorbalıkla bir yere varılamayacağını öğrenecekler”

Yalova Platformu Dönem Sözcüsü Safiye Yüksel, yaptığı açıklamada, “Yalova Platformu bileşenlerinden  ve taşocakları ile mücadele eden Güneyköy Oluşumu temsilcisi Hakim Menteş arkadaşımıza 18 Mayıs 'ta  Güneyköyde taşocağı işleten Bahadır Madencilik'in kurucusu Ahmet Bağater tarafından köy kahvesinde  sözlü ve fiili saldırı yapılmıştır.

Yalova Platformu olarak yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Yerleşim alanlarının, su kaynaklarının yakınında ormanlar yok edilerek kurulan, toz, gürültü çıkaran, patlattıkları dinamitlerle deprem etkisi oluşturan, çevre ve insan sağlığına zararlı taşocaklarını halk istemiyor. Zorbalıkla insanları sindirmeye çalışanlar, daha fazla para kazanmak için çevre ve halk sağlığını hiçe sayanlar bilsinler ki artık Yalova'da insanlar yaşam alanlarını korumak için birlikte mücadele vermektedirler. Saldırıyı gerçekleştirenler zorbalıkla bir yere varamayacaklarını öğrenecekler.

Hakim arkadaşımızın yanındayız ve sağlıklı çevrede yaşama hakkımızı birlikte savunmaya devam edeceğiz. Yalova Platformu olarak yapılan bu saldırıyı hepimize yapılmış sayıyoruz ve saldırganın cezasız kalmaması için olayın takipçisi olacağız. İdare de üzerine düşeni yapsın ve halkın istemediği çevreye zarar veren faaliyetlere izin  vermesin artık” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim