Toplantıda, I. İİMEK kararları doğrultusunda yapılan İŞKUR tarafından yapılan çalışmalarda; 2012 yılı ilk üç ay içerisinde ‘İşbaşı Eğitim Programı’ kapsamında 7 kurs açıldığı ifade edildi. 2013 yılı aynı dönem itibariyle kurs sayısında yedi kat artış olduğu ve toplam  katılımcı sayısında geçen yılın aynı dönemine göre 2 katın üzerinde artış yaşandığı belirtildi. İstihdam toplantısında ayrıca, İŞKUR tarafından 2013 yılı İlk üç ay itibariyle toplamda 543 kişinin işe yerleştirildiği, 2012’nin aynı dönemine göre işe yerleştirme sayısında %90 oranında, İşverenlerden alınan açık iş itibariyle bakıldığında geçen yılın aynı dönemine göre toplamda % 83,5 oranında artış meydana geldiği ifade edildi.

1675 kişiye istihdam danışmanlığı…

Meslek seçimi aşamasında olan öğrencilere destek vermek amacıyla İŞKUR’ca Yalova genelinde ortaokul ve liselerde “Meslek Seçimine Destek” Dergisi dağıtımına başlandığı, bu kapsamda bugüne kadar 36 Okul ziyaret edilerek 595 dergi dağıtılmış olup, toplamda 1280 adet dergi dağıtılmaya devam edileceği belirtildi.  İş ve meslek danışmanlarınca 2013 yılı başından bugüne kadar 1104 kişiye yönelik bireysel danışmanlık görüşmesi yapılarak, liselerin son sınıf öğrencileri, terhis olacak askerler ve işsizlere yönelik toplamda 571 kişiye iş arama becerileri ve özgeçmiş hazırlama eğitimi verilerek, 2013 yılı mart sonu itibariyle toplamda 1675 kişiye yönelik danışmanlık yapıldığı belirtildi.

Yalova ili iş gücü piyasası araştırma raporu I.İİMEK kararı doğrultusunda 250 adet basılarak, kitaplar İİMEK Kurulu üyeleri, ilgili kurum ve kuruluşlar, STK’lar ve özel sektör işyerlerimiz ile paylaştırıldığı belirtildi.

İstihdam Kurulu’nda ele alınan diğer bir konuyu da SYD Vakıflarına müracaat edenlerin ve edeceklerin İŞKUR sistemi üzerinden işlemlerinin yapılması konusu oluşturdu. Bu başvurulara İŞKUR’ca gerekli meslek edindirme ve iş bulma yardımlarının yapılmasına yönelik danışmanlık çalışmalarına başlanılacağı belirtildi.

Gemi yönetimi ile Halkla İlişkiler Bölümlerine onay…

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nda ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bölüm ve alan açılması teklifleri ilgili olarak Tersane Girişimcileri A.Ş. Denizcilik Anadolu Lisesi bünyesinde 2013-2014 eğitim öğretim yılında Gemi Yönetimi Güverte bölümünün açılmasına,  Armutlu Dr. Enver Ören Çok Programlı Lisesi bünyesinde ise Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanın açılmasına karar verildi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftasında, engelliler yararına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, belediyeler, üniversiteler vb. kurum kuruluşlarla işbirliği içerisinde, panel, konferans, işverenler ile engellileri bir araya getirecek toplantılar, fuar gibi etkinliklerde bulunulması kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilişim