İl Genel Meclisi mart ayı oturumlarının ikinci gününde Yalova’nın 1/50 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmalarının değerlendirilmesi teklifi hakkında tüm İhtisas Komisyonları tarafından hazırlanan rapor meclis gündemine geldi. Meclis toplantısının ardından Yalova 1/ 50 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda gelinen son aşama ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren proje ekibinden Doç. Dr. Hülya Berkmen planın araştırma ve analitik kısmının bittiğini bundan sonraki aşamada planla “Nasıl bir Yalova Vizyonu” olacağının tartışılarak karar verileceğini söyledi.
Yalova’nın mevcut 1/25 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı ihtiyaçları karşılayamadığından ve sorun teşkil eden bazı düzenlemelerin planın temel hedef, ilke ve politikalarına aykırılık teşkil ettiği anlaşıldığından, bölge planı kararlarına uygun olarak idareler arası koordinasyon esasları teknik, yasal ve bilimsel çerçevede ele alınan 1/50 bin Ölçekli Yalova İli Çevre Düzeni Planı çalışmalarında gelinen son nokta hakkında Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hülya Berkmen  meclis üyelerini  bilgilendirdi.
Yalova 1 / 50 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda araştırma ve analitik kısmının tamamlandığını belirten Doç. Dr. Berkmen,   bundan sonraki aşamada nasıl bir Yalova vizyonu olacağının hep birlikte tartışılarak karar verileceğini söyledi. Bu süreçte stratejik plan çalışması yapılacağını ve çalışmanın bilim temelli olacağını belirten Doç. Dr. Berkmen, Yalova’nın 1/ 50 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda gelinen son nokta ile ilgili şunları söyledi: “Çalışmaların başlayalı yaklaşık olarak 8-9 ay oldu. Bu aşamada planın araştırma ve analitik kısmını bitirdik. Aslında biz plan çalışmalarına da başladık. Alternatif planlarımızı da sizlere sunacağız. Çalıştayla bu bilgileri sizlerle paylaşmayı düşünüyoruz. Kentin makro formunun nasıl gelişeceğini, kentin nüfus yoğunluğunu, nasıl bir kültüre sahip olacağını ve nasıl bir Yalova vizyonu olacağına hep birlikte tartışıp karar vereceğiz.”
Açıklamanın ardından Meclis üyelerine yönelik olarak düzenlenen Yalova 1/ 50 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı bilgilendirme toplantısı basına kapalı olarak devam etti. 

Editör: TE Bilişim