İlim Yayma Cemiyeti Yalova Şube Başkanı Fazıl Özyıldırım 450 öğrenci kapasiteli Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu'nun 2 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.
İlim Yayma Cemiyeti Yalova Şube Başkanı Fazıl Özyıldırım ve yönetim kurulu üyeleri İsa Başaran, Onur Ceruz, Ahmet Akyaz ve Özkan Gümüş gazetemizi ziyaret ederek gazetemizin imtiyaz sahibi Hayri Tezcan'a 2015 yılında yapımına başlanan 450 öğrenci kapasitesine sahip olacak Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu'nun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Çalışmaların hızla devam ettiğini dile getiren İlim Yayma Cemiyeti Yalova Şube Başkanı Fazıl Özyıldırım Yalova açısından büyük önemi olan bu yurdun yapımında herkesten destek beklediklerini dile getirdi. Yıldırım, "Bu yurt kentin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. 40 yavrumuz bu yurtlarda kalacak ve eğitimlerini alacaklar. Çınarcık Yolu üzerinde, Üniversitenin bitişiğinde; yapımına,  03 Ağustos 2015 tarihinde  Ruhsatı alınarak başlanılan, 1000 m2. oturma alanına, toplam da 8000 m2. kullanım alanına sahip, 7 katlı  olarak planlanan öğrenci yurdunun 2 yıl içinde tamamlanmasının hedefliyoruz" dedi.

İlim Yayma Cemiyeti tarafından yaptırılan bu yurdun içerisinde öğrenci yatak odaları, sosyal donatılar, kütüphane, 550 kişilik konferans salonu, yemek salonu ve etüt odaları da yer alacak.
İlim Yayma Cemiyeti Yalova Şube yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yalova Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hayri Tezcan ise, ilde her yıl artan öğrenci sayısı nedeniyle öğrencilerin barınma güçlüğü çektiklerini, bu açığın kapatılmasında yapılan yurdun büyük bir önemi olduğunu belirtti.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim