Açıklamalarına çok açık bir gerçekle başlayacağını söyleyen Başkan Salman, “Görevden uzaklaştırıldıktan sonra taşeronda çalışan işçilere 1 kuruş zam yapmadılar, günümüz şartlarında asgari ücrete bile 2 kez düzenleme getirilirken bu işçileri enflasyona ezdirip inim inim inletmeleri bir yana Yalova halkına sunulacak kaliteli hizmeti de engellediler. Yalova’yı uçuracaklarını söylediler ama sokaklardaki çöpü toplayamadılar” dedi.

Yalova merkezindeki asfaltlama çalışmasına da dikkat çeken Salman, “Alt yapıyı hazırlamadan dökülen asfaltın ne hale geldiğini gördük. O dönemde de söylemiştim, yapılan iş Yalova’ya ihanettir diye. Nitekim 2 sene sonra alt yapı ihalesine çıktılar. İhale yaptılar beceremediler, ihale iptal oldu. Soruyorum şimdi; Yalova halkının parasına yazık değil mi? Kamunun zararını konuşan var mı? Bundan böyle susmak yok Yalova halkı her şeyi önceden bilecek, bilme hakkı var” dedi.

Kurban Bayramı sonrasında birçok konuda açıklamalarda bulunacağını söyleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Temmuz Ayı Belediye Meclis Toplantısı gündeminde bulunan iki konuya dikkat çekerek, “Yaşar Okuyan Bulvarının alt kısmına 6 kat imar getirmek istiyorlar. 1999 yılında büyük bir deprem yaşamış, bilim insanlarının her an olabilir diyerek Marmara Bölgesinde büyük bir deprem beklentisi var iken 1995 yılı imar planlarına dönmenin Yalova halkına ödeteceği vebali hiçbir siyasetçi karşılayamaz. 1999 depremini yaşayanların böyle bir karara imza atmalarını düşünemiyorum. Kaldı ki söz konusu bölgenin toprak yapısı depremden bu yana tartışma konusu olmuştur. Anlaşılan şu ki söz konusu zihniyetin betonlaşma aşkı devam etmektedir.” dedi.

Temmuz ayı Yalova Belediyesi meclis toplantı gündeminde yer alan Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü arazi içinde yer alan cami projesi için Yürüyen Köşk tarafına doğru alanı genişletme talebinin doğru olmadığını söyleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Söz konusu bölgede yerleşim yoktur. Bu nasıl bir niyet, nasıl bir bilimselliktir. Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünün bir tarafı Millet Bahçesi adına talan edilirken, bu taraftan da cami projesi olarak giriliyor. Bu kararları yarın Yalova’dan ayrılıp gidecek bürokratlar değil, geleceğini Yalova’da yaşayacak insanlar almalıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim