5.Muhrip Filotillası Komodoru olarak görev yapan Albay Yaycı, terfi ile birlikte Moskova Silahlı Kuvvetler Ataşesi olarak Rusya’ya atandı.

1966 Elazığ doğumlu olan ve 1988 yılında Deniz Harp Okulu Kontrol Sistemleri Ana Bilim Dalından derece ile mezun olan Cihat Yaycı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının çeşitli gemilerinde branş subaylığı, bölüm amirliği ve 2005-2006 yılları arasında da TCG KEMALREİS fırkateyninde Komutanlık görevi yaptı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Strateji ve Prensip Şube Müdürlüğü ve Strateji ve Andlaşmalar Daire Başkanlığı görevlerinde de bulunan Yaycı; 4 Ağustos 2012’de YAŞ kararları ile Tuğamiralliğe terfi ettirildi. 1988-1992 yılları arasında “Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme İnsan Kaynakları Yönetimi”  Ana Bilim Dalında, 1992-1995 yılları arasında Naval Postgraduate School (NPS) California /ABD’de “Fizik Mühendisliği” ile “Elektronik Mühendisliği” dallarında yüksek lisans eğitimlerini tamamladı. PS’de aldığı eğitim esnasında okulun “Milli Güvenlik dalında Ortadoğu, Orta Asya, Balkanlar ve Nato kürsülerinden” de kendi arzusu ile yüksek lisans eğitimini yeter seviyede dersler alan Yaycı; 1998-2000 yılları arasında eğitim aldığı Deniz Harp Akademisi’nden birincilikle mezun oldu ve 1999-2003 yılları arasında İstanbul Üniversitesi  “Uluslararası İlişkiler” ana bilim dalındaki doktora eğitimini tamamladı.

Deniz Hukuku konusunda kitabı, Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanan çeşitli makaleleri ve sempozyum bildirimleri bulunan Deniz Kurmay Albay Dr.Cihat Yaycı, Dr.Müşerref Yaycı ile evli olup Baybars Ömer Yaycı adında bir erkek çocuğu sahibi.

Editör: TE Bilişim