Görev ve sorumluluklarının son dönemde arttığını ve 10 yeni personelle denetim anlamında güçlendiklerini kaydeden Yayla, her türlü ihbara açık olduklarını ve denizlerle sahillerin korunması için denetim faaliyetlerinin artarak süreceğini söyledi.

“Artık Altınova sahillerinden de sorumluyuz”

Yalova Liman Başkanlığı İdari Sorumluluk Sahası’nın 24 Şubat 2011’de yürürlüğe giren yeni yönetmelik ile büyüdüğüne dikkat çeken Yayla, daha önce sadece Esenköy, Çınarcık ve Merkez Balıkçı Barınakları ile İDO iskelelerinden sorumlu olan Liman Başkanlığı’nın, yeni düzenleme ile Aksa, AKÇANSA ve Tersaneler bölgesi gibi yoğun gemi trafiğinin yaşandığı bölgeleri de içine alarak daha geniş bir coğrafyayı denetlemekten sorumlu hale geldiğini kaydetti. Yayla, başkanlığın sorumluluk sahasının Altınova sahillerine yönelik olarak yoğunlaştığını belirtti.

“Deneyimli 10 yeni personel geldi”

Yayla, “Çalışmalarımızı yürüttüğümüz dairede yeterli personel olmadığından personel artırımına gidilemediği için tüm bu iş ve işlemleri sadece 3 personelle yürütmek zorunda kaldık. Buna rağmen aksaklıkların yaşanmaması için yaklaşık 2 yıldır yoğun bir gayret gösterdik. Ancak son bir aylık aşamada, bakanlığımız tarafından toplam 10 personel takviyesi yapıldı.

Ağustos ayının başında göreve başlayan bu personel, 2 gemi sörvey kurulu uzmanı, 1 denizcilik uzmanı, 1 mütercim, 2 uzman, 1 gemi sicil memuru, 2 memur ve 1 teknisyenden oluşmakta olup, ünvanlarından da anlaşılacağı gibi Ulusal ve Uluslar arası Denizcilik Mevzuatı’na hakimdir ve önceki görev yerlerinin İstanbul Bölge Müdürlüğümüz olması hasebiyle de tecrübelidirler” diye konuştu. Yayla, personel sayısının artmasıyla birlikte daha önce sadece rutin görevleri karşılayabilen Liman Başkanlığı’nın, artık masa başından kalkıp sahada da daha etkili, caydırıcı ve yerinde denetimler yapabilecek duruma getirdiğini belirtti.

“Gemi Trafik Kontrol kuleleri devreye giriyor”

Çınarcık, Topçular ve Hersek’te inşası ve donatımları tamamlanan ‘Gemi Trafik Kontrol Sistemi’ kulelelerinin test aşamasının bitmekte olduğunu sözlerine ekleyen Yayla, bunların yakın zamanda devreye sokulmasıyla denetim güçlerinin daha da artacağını söyleyerek, “Bu bağlamda paydaşlarımız olan Deniz Polisi, Gümrük Muhafaza, Sahil Sağlık, Sahil Güvenlik, Tarım İl Müdürlüğü, Çevre İl Müdürlüğü gibi diğer kurumlarla da koordineli görevler yürütülmektedir. Valiliğimizin talimatıyla bahsi geçen her kurumun sahip olduğu tüm imkan ve kabiliyetler ile bilgi birikimi paylaşılmaktadır” dedi.

“Her türlü ihbarı değerlendireceğiz”

Yayla, “Amacımız, denizlerimizi ve sahillerimizi korumak, verimli ve emniyetli bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Bu bizim öncelikli görevimizdir. Yapılan ve yapılacak tüm denetimler halkımız adınadır. Dolayısıyla, sahip olduğumuz imkan ve kabiliyetlerimiz ne denli artsa ve gelişse dahi, en önemli bilgi kaynağımız ve gücümüz Yalova halkının hassasiyetidir ve onların yapacağı ihbarlar bizim için son derece önemlidir. Bu itibarla, her türlü ihbarı değerlendireceğimizin bilinmesini isterim” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim