Yeşilay Yalova Şube Başkanı Ali Faik Aydın Yeşilay'ın şirket mantığı ile çalışan aktif  bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurguladı. Aydın, çıtayı her geçen gün daha da yükselttiklerini dile getirdi.
Çiftlikköy Çapa Restoran'da bir basın toplantısı gerçekleştiren Yeşilay Yalova Şube Başkanı Ali Faik Aydın, kuruluşun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Toplumda daha fazla kesime ulaşmak adına yönetimden gönüllülere kadar herkesin özverili bir çaba ortaya koyduğunu dile getiren Aydın, "Farkındalık çalışmaları yaptık. Yeşil Sahne çalışması gerçekleşti. Yalova Belediyesi’yle bir protokol yaptık. Yeşilay herhangi bir siyasi görüş ayırt etmeden toplumun bütün katmanlarıyla bir araya gelen sivil toplum örgütüdür. Bu anlamda Yalova Belediyesi’yle protokol yaptı. Protokol çerçevesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeşilay’ın çalışmalarını masaya yatırdığımız bir toplantı gerçekleştirdik. Yeşilay’da bize bu görev tebliğ edildi. Biz çalışmaları yaparken Altınova’da Armutlu’ya hangi çalışmaları ne şekilde yapabiliriz, en üst noktada nasıl faydalı olabiliriz diye düşündük. Bunlardan en önemlisi de hizmet verdiğimiz mekandır. Daha önceden ben Yeşilay’ın adresini bilmiyordum. Bize de görev zaten bu yüzden dolayı verildi. Yeşilay şu anda özel bir şirket gibi dizaynlanmış şekilde faaliyetine devam ediyor. Yeşilay aktif bir sivil toplum kuruluşu haline geldi" dedi.
YADEM’in kurulması için çalıştıklarını belirten Aydın, şunları kaydetti:
“Bizim arzumuz Saffet Çam Vakfı’nın yerinde YADEM’in kurulması. Yani Rehabilitasyon ve Önleme Merkezi’nin kurulması. Yalova’mızda en işlek yer olan valiliğin yanındaki Saffet Çam Vakfı’nın tamamıyla Yeşilay’a tahsisinin yapılmasıyla ilgili hem fikiriz. Bununla ilgili çalışmalarımızı ilerleyen günlerden tamamlayıp Yeşilay Genel Başkanı’nın katılımıyla açılışını gerçekleştireceğiz. YADEM’in kurulmasıyla ilgili Yalova Belediyesi’yle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor.”
16 bin liralık bir parayla Yeşilay’ı devraldıklarını ifade eden Aydın, göreve geldiklerinden bu yana 220 bin liralık bir bütçe oluşturduklarını kaydetti. Aydın, Çiftlikköy Belediyesi’yle Yeşilay Park projelerinin bulunduğunu söyledi.
Aydın, gelecek projeleri ise şöyle anlattı, “Yeni dönemde Yeşilay Futbol Sahası, Yeşilay Kütüphanesi, Yeşilay Yaşam Parkı, Yeşilay Hatıra Ormanı ve Yeşilay Üniversitesi en önemli projelerimizdir. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalarla birlikte ‘Zümrüdüanka’ ödülüne aday olduk.  Bizler o ödülü Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden alacağız, Yalova'mızı ödüle boğacağız.”

Editör: TE Bilişim