2020 yılında İller Bankası’ndan 50 milyon TL’lik borçlanma yetkisi alınırken, bunun 20 milyon TL’si kullanıldı ve kalan 30 milyon TL için Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a yetki verilmesi talep edildi. Bunun üzerine söz alan CHP’li Meclis Üyesi Meryem Ataç, “Bu maddenin alt başlığına baktığımız zaman cari borç ödemelerinde kullanılmak üzere 30 milyon TL nakit kredi için size yetki vermemiz ile ilgili bir talepte bulunuyorsunuz. Bu borçlar nereleridir öğrenebilir miyiz? Bir kredi alıyoruz. İhtiyaç duyarsak kullanacağız, ihtiyaç duymazsak kullanmayacağız. Ama bu krediye aynı zamanda faiz ödeyeceğiz. Siz defalarca burada ve kamuoyunda borcumuz yok dediniz. Kasamızda paramız var dediniz. Biz de sizin sözlerinize itibar ettik. Madem borcumuz yok, kasada paramız var. Neden kredi çekmek gibi bir yetki isteniyor anlayamadık. Şu an ihtiyaç yoksa ihtiyaç olduğu zaman görüşsek olmaz mı? Bu alt başlıkta projeler demiyor. Cari borç ödemeleri için yetki talebi diyor” dedi.

Tutuk, ‘İhtiyaç halinde kullanacağız’

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ise sadece yetki talebinin alındığını söyleyerek, “İhtiyaç duyarsak kullanacağız. İhtiyaç duymazsak kullanmayacağız. Biz şu an kredi çekmiyoruz. Yetki alıyoruz. Yarın ihtiyaç olduğunda çekeceğiz. Sizin siyasetinizi anlıyorum. Gelecekte belki projelerimiz olacak. Ben yetkiyi meclisten istiyorum. Yetki verirsiniz vermezseniz size kalmış” şeklinde açıklamada bulundu.

Şahin, ‘Bu sadece güncellemedir’

Talebin bir güncellenme talebi olduğunu belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Şahin, “5 Haziran 2020 yılında 50 milyon TL’lik bir borçlanma yetkisi var. Bu borçlanma yetkisinin 20 milyon TL’sini kullandık. Geri kalanını kullanmadık. Aslında gündem maddesi 2023 yılında da bu kalan krediyi ihtiyaç halinde kullanabilmek için bir güncellemedir” ifadelerini kullandı.

Ak Partili üyelerin oylarıyla talep meclisten geçti

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, tartışmalar sonrası talebi meclis üyelerine sunarken, talebe Ak Partili meclis üyeleri ‘evet’ oyu kullandı ve CHP’li üyeler ‘hayır’ dedi. Talep Ak Partili meclis üyelerinin oylarıyla meclisten geçmiş oldu.

Editör: TE Bilişim