Yalova Belediye Meclis üyesi ve Belediye Trafik Komisyonu Başkanı Fahrettin Yıldız, uzun vadede şehir içi trafiğinin rahatlaması için Çevre yolunun yapılması ve Tonami Meydanına transit araç geçişi için üst geçit yapılmasının şart olduğunu söyledi.

Her iki projenin de hayata geçmesinin şehir içi trafiğin rahatlaması açısından önemli olduğunu dile getiren Yıldız, “Trafik sorununun çözüme kavuşturulması için Yalova Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün bu konudaki gayret ve çabalarını yakinen biliyorum. Ancak her iki projenin de kısa zamanda yapılabilmesi için Sayın İl Başkanımızın ve Sayın Milletvekilimiz Temel Coşkun’un  verecekleri destek çok önemlidir. Trafik sıkışıklığı özellikle yaz sezonunun açılması ile birlikte daha da artarak kendini hissettirecektir.

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzce şehir içi trafiğini rahatlatacak olan yeni düzenlemelerin hayata geçebilmesi için yapımı devam eden katlı otoparkların bir an önce bitirilmesi ve hizmete girmesiyle mümkündür. Böylelikle Fatih Caddesi’nin köprüye kadar olan kısmında İstanbul Caddesi’nde yine  100.Yıl Caddesi’nde ve Cumhuriyet  Caddesi’nde parklanmalar yapılmayacak şehir içi trafiği akıcı hale gelecektir. Huzur Sokağın yeniden düzenlenmesi ve alternatif yol olarak trafiğe açık tutulması Gazi Paşa Caddesi’nin belirli bir bölümünün belirli saat ve günlerde trafiğe açılmasının trafik akışına mutlak faydası olacaktır ve doğru bir adımdır” dedi.

Belediye  Meclisi Trafik Komisyonu Başkanı Fahrettin Yıldız, trafikle ilgili diğer bir önerisini ise şöyle paylaştı: “Bir diğer önemli gördüğüm konuda şehirler arası  otobüs terminalinin önündeki taşıtların kullandığı üst geçitteki köprü korkuluklarının üzerindeki sabit ilan tahtalarının özellikle ufak araçların  karşıdan gelenleri görmediği kazalara sebebiyet verdiği için acilen kaldırılması ters istikametten TÜV önünden gelerek üst geçiti kullanan araçlar için kapan veya benzeri engel kullanılması kaçınılmazdır. Bahse konu hakkında Sayın Belediye Başkanımızın gereğinin yapılması için talimat verdiğini biliyorum”

 

Editör: TE Bilişim