Yalova Belediyesi Trafik Zabıta Sorumlusu Hayri Dangaç, Minibüsçüler Odası’nda uzun dönem başkanlık yapmış Yıldız’ın, 2004-2009 arası AKP döneminde neden suskun kaldığını merak ettiğini belirtti ve ekledi; “Yakup Koçal’ın Ulaşım Master Planı görüşmelerinde bulunmanıza rağmen şimdi hiçbir proje ve plan yok diyebiliyorsunuz? Bu plan Yalova’nın toplu taşımasında engelli insanların da rahatlıkla faydalanabileceği değişim konusunda sizinde katıldığınız 11 vilayet gezilerek bu işin oluşumunda yok muydunuz?”

“İnkarcılık içinde olmak budur”

Dangaç, projelerle ilgili ayrıntılı bilgiler de vererek,  trafik konusunda önemli plan ve projeler olduğuna dikkat çekerek, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu;

“Trafik Komisyonu ve dönemin Minibüsçüler Odası Başkanı olan Fahrettin Yıldız, 2004 ile 2009 yılları arası hiçbir çalışması olmayan yönetime neden bu soruları yöneltmediniz ve siz Yakup B. Koçal’ın Ulaşım Master Planı görüşmelerinde bulunmanıza rağmen şimdi hiçbir proje ve plan yok diyebiliyorsunuz?

Bu plan Yalova’nın toplu taşımasında engelli insanların da rahatlıkla faydalanabileceği değişim konusunda sizinde katıldığınız 11 vilayet gezilerek bu işin oluşumunda yok muydunuz? Batıdan gelen toplu taşıma araçlarının şehrin içine girmeden Çınarcık kavşağından sonra Özden Mahallesi’nden güzergah verilerek, Safran Deresi ve oradan Vatan Caddesi üzerinden Terminal ile bağlantılı Bursa-Yalova yolu üzerinden pazaryeri karşısı indi-bindi yerine varış ile tekrar terminale son bulacak, bu sayede Şehit Ömer Faydalı Caddesi üzerinde rahatlama olacağını ifade etmediniz mi?

Ulaşım planı hazırlanırken siz meclis salonunda değil miydiniz? Siz Ulaşım Master Planı çerçevesinde Yalova’da yapılacak bisiklet yollarına oy birliğiyle evet verilirken siz orada değil miydiniz? Şimdi kalkmış ‘ne bir plan ne de bir proje var’ diyen Sayın Yıldız, bu işlerin hepsinin altında imzası var iken, nasıl bir inkarcılık içinde olabiliyorsunuz anlamakta güçlük çekiyoruz.”

Köprü, çevre yolu ve bisiklet yolları maliyetlerini açıkladı

Dangaç, “Bir de Tonami Meydanı ile ilgili açıklamalarınız var ki, o da dehşet verici bir durum. Siz ki; bu konuyu çok iyi bilirken hiçbir girişim olmadığını söylemeniz çok daha vahim bir durum. İktidar gücünüz varken karayollarına ait olan İzmit-Bursa yolu üzerine eski döneme neden rica edemediniz? Kalkmış bugün günah keçisi aramakla meşgulsunuz. Acaba derdiniz üzüm mü yemek, yoksa bağcıyı dövmek diye sorulmaz mı?

Sayın Yıldız, her konuyu çok iyi bilmenize rağmen, bugün bu yönetimin olmazsa olmazları içinde ulaşım konusu birinci planda olduğunu bilerek yaptığınız açıklamanızda Cumhuriyet Caddesi ve Şehit Ömer Faydalı Caddesi’ndeki trafik sıkışıklığına çözüm olarak alt ve üst geçit yollarının neden yapılmadığından bahsetmediğinizi çok da kınamadık. Neden derseniz, bu bir teknik konu. Siz de meclis toplantılarında bile çok rahat bir şekilde ifade ettiğiniz gibi ‘Ben teknik adam değilim. Bu konuları bize teknik sıfatı olan arkadaşlar açıklamalı’ derken, nasıl oldu da bu kavşakta alt geçit olabileceğini hesaplayabildiniz anlayabilmiş değiliz. Size tavsiyem; teknik konuya vakıf bir arkadaş ile görüşerek, burada bu tür bir yapım olabilir mi olamaz mı? diye sorarak bilgilenin ki, milletin kafasını bir bilen gibi karıştırmayın.

Sevgili Komisyon Başkanı Yıldız, açıklamanızdan anlaşılacağı üzere belediye başkanımızın ulaşım konusuna bugüne kadar yaptığı planlama ile yapımı devam eden otopark için; 21 Milyon (Trilyon), batıdan gelecek toplu taşıma araçlarının şehir içine girmelerine engel için yol ve Safran Deresi’nde yapılacak köprü için; 2.5 Milyon (Trilyon), sinyalizasyon, bisiklet yolları ve bisiklet yollarını araçlardan ayırmak için alınan delinatör için; 750 Bin lira gibi bir bütçe sadece ve sadece trafiği rahatlatmak için yapıldığını kendisine hatırlatarak bilgisine sunar ve aynı zamanda da kamuoyunun takdirine sunarız.”  

Editör: TE Bilişim