Yalova polisi Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu üyelerini FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına aldı.
  YTSO Yönetim Kurulu kısa bir süre önce kurumun parasının Bank Asya'ya yatırıldığı ve çekildiği ile ilgili olarak gönderilen müfettiş tarafından soruşturmadan geçirilmişti. Yönetim kurulu üyelerinin tek tek ifadesini alan müfettiş ardından hazırladığı raporu İçişleri Bakanlığı'na sunmuştu. Bu raporun ardından bu sabah 05:00 sularında Yönetim Kurulu üyelerinin evlerine giden Yalova polisi hepsini gözaltına altına aldı. Yalova Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen YTSO üyelerinin sorgusuna devam ediliyor.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığından YTSO açıklaması
Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür  Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu üyelerinin FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında gözaltına alınması ile ilgili açıklamada bulundu.
  YTSO'da sabah erken saatlerde yapılan operasyonla yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan ve Yönetim Kurulu üyeleri gözaltına alınmıştı. YTSO ile ilgili ilk resmi açıklama ise Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür 'den geldi. Özgür açıklamasında şu sözlere yer verdi, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmalar kapsamında; Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda oda hesabında bulunan 2.300.000 TL parayı 10/03/2014 tarihinde 32 gün süreyle, 2.200.000 TL parayı 22/12/2014 tarihinde 1 gün süreyle (Söz konusu para 31 gün vadeli yatırılmış olup, 1 gün sonra çekilmiştir.) FETÖ liderinin çağrısı üzerine terör örgütüyle irtibatlı ve iltisaklı Bank Asya'da açtıkları oda hesabına yatırdıkları müfettiş raporlarıyla tespit edilen YTSO Başkan ve Üyeleri hakkında soruşturma başlatılmıştır. Halen tutuklu bulunan 1 kişi hariç 8 kişi soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır. Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir"

Editör: TE Bilişim