Toplantı başladığı saatlerde 15 kişinin hazır bulunduğu Uygulama Oteli’ndeki teras salonunda bazı meclis üyelerinin de katılımıyla sayı 20’yi bulurken, bazı seçilmiş ve atanmış siyasi ve bürokratların, hafta içindeki açıklamalara rağmen meclis üyelerine baskıda bulunarak toplantıya mutlaka katılmalarını istedikleri iddia ediliyor.  Bugün İl Seçim Kurulu’ndan mazbataların alınmasıyla birlikte yasal olarak 48 saat içinde meclis üyelerinin bir araya gelerek, YTSO Yönetim Kurulunu, YTSO Başkanını ve Meclis Başkanını yapılacak gizli oylamayla belirleyecek.

“Kırmızı grup yeterli çoğunluğa sahiptir”

Kırmızı listenin başkan adayı Celal Özel,  “Tabloyu irdeliyoruz, yönetim ve organlarının oluşması için çalışıyoruz. Bugün biz bu grup olarak YTSO olarak yönetimi oluşturabilecek, meclisi oluşturabilecek yeter çoğunluğa sahip olabildiğimizi kamuoyuna deklare etmek amacıyla toplandık. Cuma günü yapılacak olan YTSO yönetim kurulu ve meclis seçimlerinde bu grup yeterli miktarda çoğunluğa ve bunları seçebilecek çoğunluğa da sahiptir” diye konuştu. Özel, kendisinin Yönetim Kurulu başkanlığı için, Tahsin Becan’ın da Meclis Başkanlığı için kırmızı grup olarak karara vardıklarını da söyledi.

Günlük gazeteler dışındaki basından protesto!

Öte yandan, önce 18.00 olarak deklare edilen, ardından 18.30’a çekilen toplantı saatinde basın mensuplarının terasa alınarak, “Biz sizi çağıracağız, beklemenizi rica ediyoruz” denilmesine tepki gösteren gazetecilerin büyük kısmı toplantıyı daha başlamadan terk etti. Toplantıya sadece Yalova’daki 3 günlük gazetenin muhabirleri ve DHA İl Temsilcisi katıldı.

“13.Grup’la ilgili itiraz sürecimiz var”

Toplantı başladığı sırada 15 kişinin orada olmasıyla ilgili bir soruya Özel, “Biz zaten 17 kişiydik, biri şu an Ürdün’de biz 16 kişi olacağız. Ünal arkadaşımız da geliyor, Süheyla hanım var yanımızda, Ramazan arkadaşımızın annesi hasta o da hastaneden gelecek. Çiçekçilerden Abdullah Okul ve Ali Varol gelecek. Birazdan Cemil Demiryürek gelecek o da bizle beraber. Burhan arkadaşımız da vekaletini verdi o da bizimle beraber. Hakan Gencer arkadaşımız da var, o gelmeyecek ama o da bizle beraber. Biz 18 arkadaşımızla çoğunluktayız. 23-24 kişi olacağız. Bir gelişme daha var, bir itiraz süreci var 13.Grup’la ilgili. 34’ün içinde 23-24’lük bir sayı bizim için her türlü desteği almaya yeterli” dedi.

“Gizli oylamada farklı bir sonuç çıkarsa”

Gizli oylamanın sonucunun farklı olması durumunda neler olabileceği sorusuna Özel ,”Seçim gizli oylamayla olacak. Farklı bir sonuç olursa farklı bir tablo çıkar ama olmaması lazım. Neticede kırmızı liste meclisteki çoğunluğun %50’sine sahip. Oyların %49-50’sini almış ve 13 komiteden, çiçekçiler zaten bağımsız olduğu için 12 tane meslek komitesinden 7 tanesi kırmızı listeden seçimi götürmüş. Bir tanesi Oda tarihinde ilk defa kurayla kaybetmiş. O da enteresan. Çok az farklar var tabi. O yüzden gizli oyla yapılacak. Buradaki arkadaşlarımız gizli oy olmuş olsa bile, farklı arkadaşlara oy vereceklerine zaten hiçbirimiz inanmıyoruz. Burada aldığımız kararları hep birlikte uyuyoruz.

İş insanları verdikleri kararı sonuna kadar tutarlar. Bir an önce bitirmek istiyoruz ki, kentin üzerindeki  bu ağır havayı bir dağıtmak lazım. Herkesin asli görevlerine dönmesi lazım. Sürekli şekilde telefonlar şunlar bunlar gibi konular bir sıkıntı burada. Tahsin Becan arkadaşımızın meclis başkanlığıyla ilgili kararımız var. Hiçbir arkadaşımızın kendi işiyle ilgili odadan bir beklentisi asla olmamıştır. Yalova’daki oluşumun içinde hiçbir arkadaşım kendisine avantaj sağlayacak bir girişimde de bulunmadı. Geçmiş dönemde iyi bir çalışma sergiledik” dedi. 
Editör: TE Bilişim