Bu hafta sizlere İnternet Teknolojileri hakkında bir şeyler yazmak istedim.Günümüzde malum en önemli iletişim aracı oldu.

  Düşünsenize Radyo dünya çapında 50 milyon kullanıcıya 38 yılda,televizyon 13 yılda internet ise kullanılmaya başlandığı 1994-1995 yılları arasında sadece 9 ay içerisinde dünya çapında 50 milyon kişiye ulaşarak tarihin en hızlı iletişim aracı oldu.

  Geçtiğimiz yüzyılın son çeyreğinde büyük bir ivmeyle yaygınlaşan internet ve bilişim teknolojileri,tarihsel olarak baktığımızda;tarım ve sanayiden sonra tüm dünyayı etkileyen ve toplumsal yapının değişmesine neden olan internettir.Üçüncü büyük dönüşümü getirmiş desek abartmış olmayız.

 Kısacası internet hayatımızın bir parçası olarak toplumsal dönüşümün aracı oldu.

 İnternete  sayesinde dünyanın her yerinden istediğimiz bilgiye ulaşıyoruz.Arama motorları yardımıyla kısa bir zamanda binlerce kitap ,dergi ve gazete gibi yazılı materyalları araştırma gibi saatler harcamak zorunda kalmıyoruz.Önceleri saatlerimizi hatta günlerimizi alan bankacılık işlemleri,fatura işlemleri artık internet üzerinden yapabiliyoruz.

 İnternet ağı üzerinden geniş bant internet bağlantılarıyla ve fiber optik kablolarla aynı anda milyonlarca veri paketini gönderip alabiliyoruz.Hatta akıllı telefonlarımız ve diğer mobil cihazlarımızla Wifi,CDMA ve GSM gibi kablosuz internet teknolojilerinden yararlanıp internetle bağlanıp hareket halindeyken bile bu bilgilere erişip paylaşımda bulunabiliyoruz.

  Her geçen gün kulanıcı sayısı artan ve hayatımızın her alanda vazgeçilmez bir teknoloji haline gelen internetin etkili ve verimli şekilde kullanılması 21.yüzyılda ihtiyaç duyulan insan profilinin en önemli yeterliliklerinden biri olarak görülmektedir.

  İnternetin yaşamda önemini fark eden bizler;onun bizi kullanmasına izin vermeden biz onu kullanacağız.Asla bağımlı olmayacağız.Aile üyelerinin de bu kullanıma özen göstermesinin birlik beraberliği arttıracağına inanıyoruz.

 Yazımı burada noktalarken;her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim.

 Önümüzdeki hafta yeni gündemlerde buluşmak dileğiyle esen kalın…