Yalova Engelsiz Kafe’de gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü; Yalova Üniversitesi Öğr. Gör. Kadın Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay yaparken; Av. Dilan Dicle Çetin, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Av. Selihan Dicle Şimşek ve Sosyolog Cennet Ertürk konuşmacı olarak katıldı. Panel öncesinde Rol Model Kadın konulu serginin açılışı gerçekleştirildi.

‘Herkesin her türlü hakka eşit şekilde erişebilmesini istiyoruz’

Panelde bir açılış konuşması yapan KATFA-DER Nurten Anıl Kalyoncu, “1999 yılında Birleşmiş Milletler tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü olarak ilan edildi. Amacımız; kadınların farkındalıklarını ön plana çıkarmak ve kadınların şiddete uğramasıyla ilgili bir takım çalışmalar yapmaktır. Dünyada birçok kadın çeşitli nedenlerle şiddete uğruyor. Her üç kadından biri de şiddete uğramakta. Bu yadsınamaz bir gerçek. 15- 44 yaş arası kadınlarımızda trafik kazası, savaş, hastalıktan ziyade çoğu da şiddet konusundan hayatlarını kaybediyorlar. Ülkemizde son yıllarda yapılan çalışmalarda büyük yollar kat edildi. Kadına yönelik şiddetin azalması için farkındalıklar yapılıyor. Özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce ve Bakanlığımız tarafından yapılan çalışmalar çok önemli. Bugün çok kıymetli konuklarımızla birlikte farkındalığımızı artırmak için buradayız. 10 Aralık İnsan Hakları Günü; kadın hakları, çocuk hakları, hayvan hakları diye ayırmaktan, yaratılmış olan herkesin her türlü hakka eşit şekilde erişebilmesini istiyoruz” dedi.

Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi konuştular

Konuşmaların ardından Yalova Üniversitesi Öğr. Gör. Kadın Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay moderatörlüğünde; panelistlerin konuşmalarına geçildi. Av. Dilan Dicle Çetin, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Av. Selihan Dicle Şimşek, kadına yönelik şiddetle mücadelede yapılan yasal düzenlemelerden bahsederken, Sosyolog Cennet Ertürk ise kadınların şiddetle mücadele noktasında neler yaşadığını ve bakanlık tarafından sunulan desteklerle ilgili bilgiler verdi. Programa; Yalova Valisi Muammer Erol, İl Kültür Turizm Müdürü Şeref Tali, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Yalova Kent Konseyi Meclisi Başkanı Mustafa Kandemir, Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necati Erbul, Yalova Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şakir Güner, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim