AK Parti Altınova İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Günaydın, AK Parti döneminde kadınlara yönelik önemli adımlar atıldığını belirtti. Günaydın, “Kadınlara en fazla değeri AK Parti veriyor. Meclis dağılımına baktığımızda da en fazla kadın vekil AK Parti’de” dedi

Kapı kapı geziyorlar

AK Parti Altınova İlçe Kadın Kolları, 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerine yönelik seçim çalışmalarını ilçe genelinde aralıksız devam ediyor. Kapı kapı gezen AK Partili Kadınlar, 14 Mayıs’ta vatandaşlardan destek istiyor.

“113 kadın vekil adayımız listelerde”

AK Parti döneminde kadınlara yönelik önemli adımlar atıldığını belirten Altınova İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Günaydın, “Meclis’e giren kadın sayısı 1935’ten 2002 yılına kadar seçilen milletvekili sayısı arasında yüzde 4.4 oranını geçemedi. Ama AK Parti ile birlikte Meclis’teki kadın milletvekili sayısını yüzde 17’lere yükseldi. Bugün Meclis’te 53 kadın vekilimiz var. Yeni dönemde 113 kadın vekil adayımız listeler yer aldı.

“Emeklilik hakkı tanındı”

AK Parti ile kadının, aile ve toplum içindeki yerini de iyileştirmek için önemli atılımlar yapıldı. Ev hanımlarına emeklilik hakkı tanındı, iş kurmak isteyen kadınlara maddi destek, çalışan annelerin çalışma saatlerinde iyileştirme, kadın ve erkek çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliği ile şiddet gören kadınlara sahip çıkacak yasalar hayata geçirildi” dedi.

Temsil oranı arttı

Kadınların siyasetteki temsil oranı AK Parti döneminde artış gösterdi. 2002 Genel Seçimlerinde TBMM’deki kadın milletvekili sayısı 24, kadın temsil oranı yüzde 4,4 iken; 2018 Genel Seçimlerinde bu sayı 104’e, temsil oranı ise yüzde 17,45’e yükseldi.

TBMM bünyesinde Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun kurulmasına öncülük edilerek etkili bir şekilde çalışmasını sağlandı. Kadınların yerel yönetimlerde temsilini arttırıldı. 2009 yılında yüzde 0,9 olan kadın belediye başkanı oranı 2019 yılında yüzde 3’e ulaştı. Yerel seçimlerde kadın belediye meclis üyesi oranı 2009’ da yüzde 4,5 iken, 2019’de yüzde 11,1’e yükseldi.

KADINLARA EN FAZLA DEĞERİ AK PARTİ VERİYOR1KADINLARA EN FAZLA DEĞERİ AK PARTİ VERİYOR (2)KADINLARA EN FAZLA DEĞERİ AK PARTİ VERİYOR

Editör: Rümeysa Şahin