Sevgili okurlarım, Allah biz kullarına Bakara suresi ayet 237’de mealen şöyle emretmektedir, “Mehir belirlediğiniz halde onlarla birleşmeden kendilerini boşarsanız, belirlediğiniz mehirin yarısını ödemek kişiye borçtur. Ancak kadınların bağışlaması veya nikah bağı eline olanın hoşgörülü davranmanız takvaya daha uygundur. Aranızda lütufkar davranmayı unutmayın. Allah bütün yaptıklarınızı görmektedir.”

Sevgili okurlarım yine yüce Allah biz kullarına, (Bakara suresi ayet 241’de mealen), “Boşanmış kadınların örfe göre geçimlerinin sağlanması onların hakkıdır. Bu Allah’a karşı gelmekten sakınanlar üzerinde bir borçtur.”

Allah’ın resulü bir hadislerinde biz ümmetine şöyle buyurmaktadır mealen, “Yüce Allah hiçbir yuvanın yıkılmasını istemez ancak devamında büyük zarar varsa boşanmak daha iyidir iki taraf içinde. Yalnız Allah’a en sevimsiz gelen helal, boşanmadır.” (Kaynak: Ebu Davud, Talak, 3, İbn Mace, Talak, 1).

Sevgili okurlarım, ailenin boşanmadan sonra çocukların nafakası babaya ve aynı zamanda annenin de temel ihtiyaçları babaya aittir. (Kaynak: Bakara suresi ayet 233, Talak 65/6).

Nafaka borcu, yükümlünün ekonomik gücüne göre tespit edilir. Sevgili okurlarım tutmakta olduğumuz Ramazan ayı oruçlarımız hayırlı olsun. İnşallah Ramazan ayı bizden memnun olur. Amin.