Yalova Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve her yıl gerçekleştirilen sünnet şöleninde bu yıl 77 çocuk erkekliğe ilk adımı atacak. 77 ailenin Yalova Belediyesi’ne müracaatı sonrasında çocukların sünnetleri hafta içerisinde gerçekleştirilmeye başlandı. 8 Ağustos Cumartesi günü çocukların ilk mürüvveti düzenlenecek etkinliklerle gerçekleşecek.
8 Ağustos Cumartesi günü ilk olarak öğlen namazından sonra Merkez Cami’nde Mevlid-i Şerif okunacak. Mevlit sonrasında düzenlenecek konvoyla çocuklara şehir turu attırılarak eğlence ve bilim şenliği için Yürüyen Köşk’e gidilecek. Akşam saat 21:00’de Gazipaşa Caddesi Mini Amfide (Suwon Parkı) Hakhan Konseri gerçekleştirilecek. Gecenin sonunda sünnet çocuklarına Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman tarafından hediye takdimi yapılacak. Tüm Yalovalıları etkinliğe davet eden Başkan Salman; “Çocuklarımızın ilk mürüvvetine hep birlikte ortak olalım” dedi.
Türk Yıldızları Gösterisi İptal Edildi
Kentimizde daha önce düzenlenen farklı etkinliklere Türk Yıldızlarını davet ettik diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Ancak programları müsait olmadığı için etkinliklerimizde yer alamadılar. 8 Ağustos’ta düzenlenen sünnet şölenine katılarak gösterilerini Yalovalılar için yapacaklardı. Son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri hariç planlı tüm uçuşlarını iptal eden Türk Yıldızları, Yalova uçuşlarını da iptal etmek zorun kaldılar. İleri bir tarihte kendilerini mutlaka Yalova’da ağırlayacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim