Yalova'da bulunan Aksa Akrilik, “Okay Temiz ile Ritim Atölyesi” eğitimleri ile müziğin gücünden de faydalanarak, Yalova’daki çocukların ve gençlerin sosyal hayatını zenginleştirip, faydalı hobiler edinmelerini sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunuyor. Dünyaca ünlü vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz ile eğitimlerini sürdüren 75 öğrenci, önümüzdeki ay konser verecek.
Aksa Akrilik, çocukların ve gençlerin kişisel gelişimlerini desteklemeye yönelik olarak gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerini “tek bir çatı altında birleştirdi ve projenin ilk çalışması olarak dünyaca ünlü vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz’in “Ritim Atölyesi” eğitimlerini Yalovalı öğrencilerle buluşturdu. Aksa Akrilik, ortaokul öğrencilerini müzik eğitimiyle buluşturduğu proje kapsamında bu yıl Türkiye'nin dünyaca tanınan perküsyon ustası Okay Temiz’i Yalovalı çocuklarla buluşturdu. Klasik jazz ritimlerini geleneksel Türk ritimleriyle buluşturan usta isim Okay Temiz, yıllar boyunca birçok farklı enstrümanı kendine özgü bir biçimde yorumlaması ve en basit ritimleri bile çarpıcı bir anlatıma dönüştürmesiyle tanınıyor. Uzun yıllar birçok farklı ülkede “Okay Temiz ile Ritim Atölyesi” eğitimlerini veren Okay Temiz, bugüne kadar Avrupa, Amerika ve Hindistan’da birçok konser verdi ve 350 festivale katıldı.
Proje kapsamında, Çiftlikköy’de bulunan Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu ve Kılıç Ortaokulu ile Altınova’da bulunan Hürriyet Ortaokulu öğrencilerine Okay Temiz tarafından perküsyon eğitimi veriliyor. 11-13 yaş arasındaki, her bir okuldan 25 öğrenci olmak üzere, toplamda 75 öğrenci “Okay Temiz ile Ritim Atölyesi” eğitimlerine katılarak ritim ve perküsyon öğreniyor. Öğrencilerin müzik ve rehber öğretmenlerin desteğiyle seçildiği projede kullanılan darbuka, marakas, def, ritim çubuğu, agogo bell ve erbane gibi müzik aletlerini de yakından tanıyor. Eğitimlerin ardından öğrenciler, Haziran ayı içerisinde bir de konser verecek. Projenin sürdürülebilirliğini kılabilmek için de kullanılan müzik aletleri okullara bıkılacak.
Aksa’nın sosyal sorumluluk bilinci ile ortaya koyduğu bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Okay Temiz, hedefinin Yalovalı çocukları müzikle daha yakından tanıştırmak ve enerjilerini yaratıcı bir alanda kullanmalarına katkı sunmak olduğunu söyledi. Temiz, “Türkiye ritimlerin mühim olduğunu öğrenmeye başladı. Ben bunu okullara sokmak istiyorum. Ritim her şeyin başı. Bu konuda İsveç’te de Finlandiya’da da mücadele ettim. Ritim ve perküsyon, beyin jimnastiğimizi sağlıyor. Bu konuda destekte bulunan Aksa’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim