Çınarcık Belediyesi’nin bu yaz 13. kez düzenlediği Altın Çınar Festivali’ne yıldız yağacak. Yeni Türkü, Buray ve Gökçe 3 gün boyunca Çınarcıklılara unutulmaz müzik geceleri yaşatacak.
13. Altın Çınar Festivali, bu yaz 21-23 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Dolu dolu bir programla hazırlanan festivalde Türk pop müziğinin ünlü isimleri de sahne alacak. Festivalde efsane müzik grubu Yeni Türkü ile özellikle son dönemde gençlerin gözdesi olan Gökçe ve Buray konser verecek.
Festival, 21 Temmuz günü saat 18.30’da açılış kortejiyle başlayacak. YAFEM Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılan misafir ekiplerin gösterileriyle renklenecek gece öncesinde Hürriyet Gazetesi Yazarı Ömür Kurt, kitaplarını imzalayacak. El sanatları stantlarının açılış töreninin yapılacak ilk günde sponsor firmalara plaket verilecek. Gecenin sonunda ise sahneye son dönemde yaptığı albümlerle gençlerin sevgilisi olan Buray sahnede olacak. “Aşk mı lazım”, “Sevdalar”, “Kimsenin suçu yok”, “Seni Sevmiyorum artık” adlı parçalarla tanınan genç şarkıcı en sevilen eserlerini Cumhuriyet Meydanı’ndaki kalabalığa seslendirecek.
Festivalin ikinci günü “Gülümseyen İnsan Yüzleri” adlı fotoğraf sergisiyle başlayacak. İkinci günde yazar Mehmet Güler, kitaplarını imzalayacak. Saat 21.00’de ise Türk Halk Müziği sanatçısı Faruk Demir sahneye çıkacak. Yine son dönemin en sevilen kadın vokallerinden olan Gökçe de saat 22.00’de konserine başlayacak. “Tuttu fırlattı”, “Ne yapardım”, “Herşey bitmedi, bitemez” gibi şarkılarıyla tanınan güzel şarkıcı, eğlenceli dakikalar yaşatacak. Festivalin son gününde araştırmacı yazar Muhsin Sevencan kitaplarını imzalayacak. Çınarcık Belediyesi tarafından sünnet ettirilen çocuklar için yapılacak eğlence töreninin ardından ise Mehmet Çevik sahneye çıkarak sevilen şarkılarını seslendirecek. Festivalin kapanışını ise Türk müziğinin efsane gruplarından Yeni Türkü yapacak. Yıllardır çıkardıkları albümlerle Türk halkının gönlünde taht kuran grup, “Olmasa mektubun”, “Aşk yeniden”, “Telli turna” gibi klasikler arasına girmiş eserleriyle festival coşkusunu doruğa çıkartacak.
Geçtiğimiz yıllarda yapılamamıştı
Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, göreve gelmeden önce festivalin yapılmadığını belirterek “Biz göreve geldikten sonra ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlayan festivalin yeniden yapılması için harekete geçtik. Geçtiğimiz yıllarda festivalimizi yaşanan terör olayları nedeniyle iptal etmiştik. Geçen sene de festivalimizin ilk gecesinde 15 Temmuz darbe girişimi yaşanmıştı. Bu yıl hem önemli isimlerin katılımı, hem de vatandaşlarımızın coşkusuyla festivalimizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim