Yürüyen Köşk’te gerçekleştirilen programın açılışına Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ile birlikte diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası’nda Yalova’nın yöresel lezzetlerinin tanıtımı yapıldı.

Vali Muammer Erol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde bu yıl ilk kez kutlanan 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

Yürüyen Köşk’te gerçekleştirilen etkinliğe Vali Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkanı V. Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref TALİ, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, İl Protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk mutfağının ulusal ve uluslararası arenada tanıtılması amacıyla ile ilan edilen Türk Mutfağı haftası kapsamında kurulan stantları gezen Vali Muammer Erol ve beraberindekiler, Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nin şefleri tarafından yapılan yemeklerle ilgili aşçılardan bilgi aldı.

Yalova ve Marmara Bölgesi'ne ait yaklaşık 32 çeşit yemek, tatlı ve meyve çeşitlerinin tanıtıldığı stantlar yarına kadar gezilebilecek.

Editör: TE Bilişim