Gürkan Uygun, Umut Kurt, Berrak Tütünataç, Stephen Change, Ben Warwick, Mahir Günşıray, Fikret Yıldırım Urağ, Emir Çiçek, Memetcan Diper, İnanç Koçak, Serdal Genç gibi oyuncuların rol aldığı filmin çekimleri, geçtiğimiz Temmuz ayında başlandı. Çanakkale savaşları sırasında, Anzak koyunda yapılan çıkarmayı konu alan filmin çekimleri de, olayın geçtiği bölgede yapıldı. Ekim ayına kadar devam eden Çanakkale çekimlerinde, kilometrelerce siper kazıldı, bölgeye Anzak karargahı inşa edildi. Çok sayıda figüranın rol aldığı filmin setinde ise 80 kişi çalıştı. 20 Milyon dolar bütçeli filmde, o döneme ait 750 kostüm dikildi, bin 500’ün üzerinde silah üretildi.

Genelkurmay Başkanlığından özel izin alınarak, çekimlerde orijinal silahlar kullanıldı. Çalışmayan silahlar, sanayide tamir ettirilip çalışır hale getirildi. Çekimler süresince 40 bin adet fişeğin kullanıldığı filmin patlama sahneleri ise gerçek patlayıcılarla gerçekleştirildi.

Vizyona girmek için gün sayan filmin fragmanı ise, sosyal medyada büyük beğeni gördü. Yapım şirketi, çekimler esnasında amatör kameralarca yapılan kayıtları ve film setinin kamera arkası görüntülerini de sosyal medyada paylaştı.
Editör: TE Bilişim