Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bağlı Doğlat Köyü piknik alanında gerçekleştirilen festivale, Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği ekibinin yanı sıra Rusya'dan gelen Elbruz ekibi de profesyonel Kafkas danslarını sergileyerek izleyicilerin gönlünde taht kurdu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın da hazır bulunduğu Kuzey Kafkas Karaçay Malkar Festivali'ne Yalova’nın yanı sıra Eskişehir, Konya, Afyon, Kayseri ve Bursa Kafkas Dernekleri de katılarak destek verdi.

Kuzey Kafkas Karaçay Malkar Festivali, yöresel Kafkas oyunlarının yanı sıra geleneksel yağlı kazığa tırmanma yarışması, gençler kategorisi atletizm yarışması ve hediye çekilişleriyle renkli görüntülere sahne oldu.

Haziran ayının son haftası düzenlenen geleneksel buluşmada, Türkiye'nin değişik şehirlerinde yaşayan Kafkas kökenliler, hem kaynaşma imkanı buldular hem de kültürlerini yaşatmak adına görkemli bir festivale daha imza atmanın mutluluğu içerisinde gelecek yıl buluşmak üzere ayrıldılar.

Editör: TE Bilişim