Çözüm sürecini anlatma üzere Yalova’ya gelen 23.Dönem AKP İstanbul milletvekili Lokman Ayva, iki günlük ziyaretinin son gününü ilçelere ayırdı.

Çiftlikköy’de esnaf ve vatandaşa çözüm süreciyle ilgili bilgi veren Lokman Ayva, Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği’ni de ziyaret ederek dernek üyelerine süreçle ilgili bilgi verdi.

Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Özdemir, dernek yönetimi ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Lokman Ayva, farklılıkların kaynaşma vesilesi olması gerektiğini söyledi.

“Folklordan başlayarak kendi yaşadığımız özellikleri sahip olduğumuz değer ve birikimleri paylaşmak için çalışmalar yapmak bu dünyada zenginleştirici bir faktör” diyerek sözlerine başlayan Lokman Ayva “İnşallah folklorla başlar, yarın Kafkas yemekleri lokantası öbür gün atasözleri, deyimleri inşallah Allah çıktığınız yolda başarılarınızı daim etsin” dedi.

İnsanın ve insana yapılan hizmetin çok değerli olduğunu belirten Ayva, “Yani şu derneğin insan olmazsa ne anlamı var, insanların olmaması halinde hiçbir değeri kalmıyor. İnsan için ne yaptık mesele bu. Dünyadaki hiçbir toplumun kötülüğünü isteyen bir yaklaşım içine girmedik, hiçbir ülkenin kaynaklarını sömürme gayretimiz olmadı. Biz o ülkelerdeki sömürülerin de sona ermesi taraftarıyız. Düşmanımın başına vermesin diyoruz ya öyle, insana önem veriyorsan, gereğini yapacaksın. Önemli olan biz bunları yaparken bize kim baskı yaptı. Böyle bir şey olmadı, ama diyelim ki doğuda havaalanı açmak istiyoruz, kaç kere bombaladılar. Okul açıyorsun öğretmen gönderiyorsun, öğretmeni kaçırıyor. Biz kötü niyetlilere rağmen bir şeyler yapmaya çalıştık. En önemli sorun terör sorunuydu. Onu çözmek için de bu süreci başlattık. PKK diye bir şey icat ettiler. Onun bahane bulması için de enteresan numaralar yaptılar, Kürtçe şarkı dinleyeni hapse atmaya kalktılar. Böyle bir şey olabilir mi, şimdi Çerkezce, Çeçence şarkı dinlemenin ne mahsuru var, İtalyanca İngilizce dinliyorum da Çerkezce dinlesem ne mahsuru var” diye konuştu.

“Bir daha terör olmasın diye buraya geldik”  diyen Lokman Ayva, “Mesele şu hepimiz farklı olabiliriz. Ama benzerliklerimiz var. Bundan sonra da Türkiye ile ilgili oyunlar devam edecek, bizim en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimiz olmalı. Biz birbirimize çelme takarsak bu bizim zararımıza olur. Biz de dernekleri gezerek, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, bu tür şeylere fırsat vermeyelim, hepimiz hangi farklı siyasi görüşten olursak olalım, niye kavga edelim ki biz. Bu farklılıklarımız kaynaşma vesilesi olmalı” diye konuştu.

Ardından AKP 23.Dönem İstanbul milletvekili Lokman Ayva, Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği rozetini takarak fahri hemşeri oldu.

Editör: TE Bilişim