4 gün süren festivalin ilk gününde Şair Mehmet Engin’in sunumu ile Emel Özer ve Selahattin Bilir'in yorumlarıyla Şiir Dinletisi ve Türk Sanat Müziği programına vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. 90'lı yılların sevilen şarkıcısı ve Çınarcık’ta ikamet eden Güllü izlemeye geldiği konserde misafir sanatçı olarak sahneye çıkarak Çınarcıklılar için şarkılar söyledi.

Festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Numan Soyer yaparak; Türk Sanat Müziği sanatçıları Emel Özer ve Selahattin Bilir’in essiz yorumları ile Cumhuriyet Meydanı’na gelen vatandaşlar Türk Sanat Müziği ziyafeti sundular. Sürpriz sanatçı olarak sahneye çıkan Güllü sevilen şarkılarını Çınarcık Halkı için söyledi.
Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer; Şair Mehmet Engin , Emel Özer , Selahattin Bilir, Güllü ve geceye katılanlara teşekkür dileklerini ileterek; sanatçılara çiçek ve hediye takdim etti.

15. Altın Çınar Festivali’nin ikinci gününde Halk Oyunları, Türk Sanat Müziği ve Çınarcık Halk Eğitim Merkezi sergileriyle devam etti.

Festivalin ikinci gününde Çınarcık Kaymakamı Soner Kırlı, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ ve Çınarcık Halk Eğitim Müdürü Murat Ünlü, Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlardaki Halk Eğitim Merkezi sergisinin açılışını gerçekleştirdiler.

Çınarcık Kaymakamı Soner Kırlı, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, Çınarcık Halk Eğitim Müdürü Murat Ünlü ve vatandaşlar Halk Eğitim Merkezi sergisini gezerek ürünler hakkında bilgiler alarak alışveriş yaptılar.

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer ve Çınarcık Halk Eğitim Müdürü Murat Ünlü günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar.

Cumhuriyet Meydanı’na gelen vatandaşlar Keman Öğretmeni Bircan Aşıkoğlu’nun solo keman dinletisini, Gitar Öğretmeni Süleyman Eker ve öğrencilerinin gitar resitalini dinlediler. Mustafa Canan Taş ve öğrencilerinin karate gösterilerinin ardından, Bağlama Öğretmeni Ercan Güneş ve öğrencilerinin bağlamalarından çıkan nağmelerle türküleri dile getirdiler.

Gitar Öğretmeni Arda Nihat Yıldırmış ve öğrencilerinin konserinin ardından, Çınarcık Halk Eğitim Merkezi Halk Dansları Topluluğu’nun Adım Adım Anadolu gösterisi geldi. Gecenin sonunda Sanat Müziği Öğretmeni Faruk Ömer Öskan ve öğrencilerinin konseri vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

15. Altın Çınar Festivali’nin üçüncü gününde Çınarcıklı gençler sahne aldı.

Festivalin üçüncü gününde sahne alan gençleri dinlemeye Çınarcık Kaymakamı Soner Kırlı, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer , Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar , Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları , ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşları , siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çınarcık Cumhuriyet Meydanı’ndaki konser alanına gelen vatandaşlar müziğe doydular. Festivalin üçüncü gününde müzik bölümü ise Bahadır ile başladı. Ardından Çınarcık’ın gençlerinden Oğuzhan Tanrıverdi popüler şarkıları seslendirerek Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kalabalığı coşturdu. Gecenin sonunda İlter Derin sevilen şarkıları Çınarcık için seslendirdi. Yoğun kalabalık İlter ile birlikte sevilen şarkılara eşlik ederek unutulmaz bir zaman geçirdiler.

Çınarcık Kaymakamı Soner Kırlı ve Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer genç ve dinamik sanatçılara plaket ve çiçek verdiler.

15. Altın Çınar Festivali’nin üçüncü gününün sonunda Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim