Ünlü besteci ve piyano sanatçısı Fazıl Say 4 Şubat tarihinde sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda hazırladığı yeni “Art of Piano” albümünün 4. parçası olarak “Yürüyen Köşk” isimli eser üzerinde çalışmalara başladığını belirtti. Paylaşımında tüm Atatürkçüler ve tüm çevreciler mutlaka bu yazıyı okumalı diyerek Yürüyen Köşk’ün hikayesini takipçileri ile paylaştı.
Yeni albümü için çalışmalarını sürdüren Fazıl Say, Yürüyen Köşk için yapacağı besteyi de yeni albümüne koyacak. Beste çalışmalarına başladığını sosyal medya hesabından duyuran Say, paylaşımında Yürüyen Köşk’ün hikayesini anlattı.
“Albüm Tanıtımının Yürüyen Köşk’te Yapılmasını Teklif Edeceğim”
Konuyu öğrendikten sonra Say’ın babası ile görüştüğünü belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Sayın Say yurtdışında olduğu için ilk etapta kendisi ile iletişim kuramadım ancak babası ile görüşerek memnuniyetimi dile getirdim. Yürüyen Köşk kentimizin en büyük markası onu yalnızca ülkemiz sınırları içerinde değil dünyaya tanıtmak için çalışıyoruz. Bu bestede bunun için çok önemli bir adım. En kısa sürede kendisi ile görüşüp eğer süreçte uygun olursa albümün tanıtımını Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’ya geliş tarihi 19 Ağustos’ta Yürüyen Köşk’te yapmayı teklif edeceğim. Sayın Say’a bu katkısından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim