Yıllardır turizme açılmayı bekleyen tarihi hamamla ilgili kararın eylül ayında yapılacak olan İl Özel İdare komisyonunda alınacağını belirten Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ;  “Çiftlikköy ilçemize bağlı Gacık Köyümüzde bulunan tarihi hamamın restorasyonu için Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan onay çıktı. Proje İl Özel İdaresi ve Çiftlikköy Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirileceği için projenin maliyetinin %80’inin belediyemiz tarafından karşılanması amacıyla karar alınması gerekiyor. Geçmişte yapılan restorasyon işleri baz alınarak karar alınacak. Çiftlikköy Belediyesi bu miktarı yatırdıktan sonra ihaleye çıkılacak. İnanıyorum ki en kısa sürede İl Özel İdaresi’nden bu karar çıkacaktır”  diyerek projenin geldiği aşamayı anlattı.

Başkan Dağ; projeyle ilgili gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından  kapsamlı bir restorasyon ile  birlikte  tanıtımının yapılarak unutulmuş tarihi hamamı gün yüzüne çıkartıp turizme kazandıracaklarını ifade etti.

İstanbul 2 no’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun  14 Nisan 1992 tarihli kararıyla tescil edilen tarihi hamam, aslına uygun restore edilerek Yalova’nın tarihi değerleri arasındaki yerini alacak.

Çiftlikköy Belediyesi ihalenin yapılması için gerekli keşif bedelinin belirlenmesi amacıyla 17 Ocak 2012 tarihinde Bursa Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’ne müracaat etmişti.
Editör: TE Bilişim