Yalova’nın en eski kitabevi olan Yalova Kitabevi’nde geçtiğimiz cuma günü satışa sunulan ve ev kadını Erika Mitchell’ın E.L James takma adıyla yazdığı merakla beklenen Grinin Elli Tonu, tüm Türkiye’de olduğu gibi Yalovalı kitapseverlerin de gözdesi. Pegasus Yayınları tarafından 19 Eylül’de satışa sunulan kitabın ilk gün satışının 10 bine ulaştığı belirtildi. E. L. James'in ilk romanı olan “Grinin Elli Tonu” milyarder bir işadamı Christian Grey ile toy ve masum bir edebiyat öğrencisi Anastasia Steele arasındaki sadomazoşist bir ilişkiyi konu alıyor.

Yalova Kitabevi satış rakamlarına göre Ayşe Kulin’in  ilk baskısı 100.000 adet olarak basılan ve merakla beklenen son romanı ‘Bora’nın Kitabı’ da daha ilk günden Yalovalı kitap severlerden ilgi görmeye başladı.

Yalova Kitabevi satış verilerine göre Yalovalılar’ın en çok okuduğu kitaplar listesinde ise ilk sırayı İhsan Oktay Anar’ın ‘Yedinci Gün’ adlı eseri alırken, ikinci sırada mutsuz bir yaşamı nasıl mutluluğa götüren bir yolculuğa dönüştürebileceğimizin ipuçlarını veren ‘Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer’ adlı kitap Yalovalı okurlardan ilgi görüyor. Yalovalı’nın kitap tercihleri arasında Beki İkala Erikli’nin ‘Meleklerle Yaşamak’, Sabahattin Ali’nin ‘Kürk Mantolu Madonna’ ve Ahmet Şık’ın ‘Pusu’ adlı eserleri de üst sıraları paylaşan kitaplar arasında yer alıyor.

 
Editör: TE Bilişim