Projelerle ilgili bilgi veren Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, "Bakanlığımızca yaptırılan ve Türkiye'nin projesi diyebileceğimiz bu iki proje ülkemize önemli katkı sunacak" dedi. Altınova Belediyesi Kuş gözlemcisi Fatih Bülbül ise, "Türkiye'de yaklaşık 480 kuş türü var. Bunun yarısına yakını olan 229 kuş türünü bugüne kadar burada gözlemledik" diye konuştu.

229 Farklı Kuş Türü

Yapımı sırasında Osman Gazi Köprüsü'ne kavis verdiren ve içerisinde 229 kuş türünün yaşadığı Hersek Lagünü, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği projelerle bölgenin göz bebeği oldu. En son sayımda 229 farklı kuş türüne ev sahipliği yaptığı belirlenen Hersek Lagünü, bu yıl da misafirlerini güzellikleri içerisinde ağırlamaya devam ediyor. Bazı türlerin sonbahar ve kış aylarını geçirmesi dolayısıyla "Kuş Oteli" olarak da adlandırılan 152 hektar büyüklüğündeki lagün, hayata geçirilen projelerle daha canlı bir görüntüye bürünüyor.

“Dünyamız İçin Önemli Bir Yer”

"Hersek Lagünü Doğa Eğitim ve Engelli Uyumlu Kuş Gözlem Kulesi" ve "Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi" projelerinin uygulandığı alanın, doğaseverlerin daha sık uğrayacağı önemli merkezlerden biri olması bekleniyor. Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, lagünün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edildiğini hatırlattı. Böylece lagünün geleceğiyle ilgili kafalarda soru işareti kalmadığını aktaran Oral, "Burası ülkemiz ve dünyamız için önemli bir yer. Bölgemize de katkısı çok fazla. Ben buraya 'kuş oteli' diyorum. Metrekareye düşen kuş sayımızın çok fazla olması ayrı bir güzelliğimiz. Ayrıca İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi büyükşehirlerimizin tam ortasında ve ulaşımı çok kolay bir yer. Bir de kuşlarımız bize, biz de onlara alıştık" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim