Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü hasebiyle Çiftlikköy’de anma program tertip edildi. Başkan Silpagar, Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin bilgisi, ahlakı, erdemli davranışlarıyla her dilden, her renkten ve her dinden insanı kucaklayan döneminin en büyük değerlerinden biri olduğunu kaydetti.
Sultaniye Şehit Baçerettin Özgür İlkokulu’nda Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü programı gerçekleştirildi. Mevlana haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliğe Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut ve Emniyet Müdürü Cem Bozdağ’ın yanı sıra birçok protokol üyesi, öğretmen, öğrenci ve veli iştirak etti. 
Program ney dinletisi ile başladı. Daha sonra Hz. Mevlana’nın hayatının özetlendiği bir slayt gösterisi sunumu gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından Mevlana’nın sözlerinin ve öğütleri okundu. Program Mevlana ile Şemsi Tebrizi arasında geçen konuşmanın canlandırılması ile devam ettikten sonra kanun sunumu ile devam etti. Son olarak semazen gösterilerinin gerçekleştirilmesi ile program sona erdi. Okul öğrencileri, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a sevgi gösterisi ile sarılarak, hatıra fotoğrafı çektirdiler. 
Mevlana Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Silpagar, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin bilgisi, ahlakı, erdemli davranışlarıyla her dilden, her renkten ve her dinden insanı kucaklayan döneminin en büyük değerlerinden biri olduğunu kaydetti. Mevlana'nın, 'Gel... Gel, ne olursan ol, yine gel! İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol, gel! Bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel!' Sözüne vurgu yapan Başkan Silpagar, bu mesajların birlik, beraberlik ve hoşgörünün ve dünya hayatının da en güzel ifadesi olduğunu ve Hz. Mevlana'nın kimseyi ötekileştirmeden herkesi hakikate çağırdığını belirtti.
Editör: TE Bilişim