Bu yıl 9.su yapılacak Yalova Uluslararası Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali açılış kortejinin ardından Barış Manço Açık Hava Tiyatrosunda gerçekleştirilecek açılış galasıyla start alacak.

‘Kafkasya veTüm Dünya’da Barış Adına’ sloganıyla bu yıl 9.su gerçekleştirilecek olan festival kapsamında   Dağıstan, Adige, Osetya, Kabardey Balkar, Karaçay Çerkesya ve Gürcistan’tan gelen ekipler  tarafından Yalova merkez ve köylerde de gösteriler yapılacak.

Ayrıca festival kapsamında, Yalova Halk Eğitim Merkezi’nde  “İmam Şamil, Kafkasya ve Türkiye” konulu konferans gerçekleştirilecek.

Yalova Uluslararası 9.Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali  31 Ağustos Cuma günü yapılacak Büyük Kafkas Karnavalı Gala gösterisiyle sona erecek.

Festival boyunca Yalova’nın çeşitli noktalarında gösteri yapacak yurtdışından gelen ekiplerin Kafkas  Danslarından oluşan gösterileriyle Yalovalılar görsel bir şölene tanıklık etmiş olacak.

25-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Yalova 9.Uluslararası Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali çerçevesinde, 26 ağustos Pazar günü Kılıçköy’de,  Özdilek Alışveriş Merkezi  ile Güneyköy’de gösteriler gerçekleştirilecek.

Festival; 27 Ağustos Pazar Taşköprü ve Tavşanlı beldeleri ile 29 Ağustos Çarşamba günü Gaziosmanpaşa Mahallesi gösterileri ve Bursa Kent Meydanındaki gösterilerle devam edecek. 28 Ağustos Salı günü ise Dağıstan’dan gelen ekip tarafından Barış Manço Açıkhava Tiyatrosu’nda Kafkas Halk Dansları Gösterisi sunulacak. Yalova Uluslararası 9.Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali, 31 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek Gala Gösterisiyle sona erecek.

Editör: TE Bilişim