Aksa Akrilik, çocukların ve gençlerin kişisel gelişimlerini desteklemeye yönelik olarak gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerini ‘Aksa ile Gelişim Atölyesi’ adı altında birleştirdi. Projenin ilk çalışması olarak dünyaca ünlü vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz’in Ritim Atölyesi eğitimlerini Yalovalı öğrencilerle buluşturmaya başladı. Öğrenciler, Okay Temiz ile ilk derslerini gerçekleştirdi.
Aksa Akrilik, Okay Temiz ile Ritim Atölyesi eğitimleri ile müziğin gücünden de faydalanarak, faaliyet gösterdiği bölgedeki çocukların ve gençlerin sosyal hayatını zenginleştirmek, faydalı hobiler edinmelerini sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.Aksa Akrilik, ortaokul öğrencilerini müzik eğitimiyle buluşturduğu proje kapsamında bu yıl Türkiye’nin dünyaca tanınan perküsyon ustası Okay Temiz’i Yalovalı çocuklarla buluşturuyor. Klasik jazz ritimlerini geleneksel Türk ritimleriyle buluşturan usta isim Okay Temiz, yıllar boyunca birçok farklı enstrümanı kendine özgü bir biçimde yorumlaması ve en basit ritimleri bile çarpıcı bir anlatıma dönüştürmesiyle tanınıyor. Uzun yıllar birçok farklı ülkede “Okay Temiz ile Ritim Atölyesi” eğitimlerini veren Okay Temiz,  bugüne kadar Avrupa, Amerika ve Hindistan’da yaklaşık 3300 konser verdi ve 350 festivale katıldı.
Projeyle ilgili değerlendirmede bulunan Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş “Aksa olarak, geleceğimizin  teminatı olan çocuklarımızın gelişimlerine destek olacağına inandığımız farklı projelerimizi “Aksa ile Gelişim Atölyesi” adı altında birleştirdik. Çocuklarımızın geleceğine yatırım yapıyor ve onların gelişimlerini önemsiyoruz. Sosyal Sorumluluk bilincimizi ortaya koyduğumuz bu projede Okay Temiz ile birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Projemizin kapsamlı, öğretici ve sürdürülebilir bir proje olmasını diliyoruz. Hedefimiz, Yalovalı çocuklarımızı müzikle daha yakından tanıştırmak ve enerjilerini yaratıcı bir alanda kullanmalarına katkı sağlamak” dedi.
Proje kapsamında, Çiftlikköy’de bulunan Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu ve Kılıç Ortaokulu ile Altınova’da bulunan Hürriyet Ortaokulu öğrencilerine 3 ay boyunca Okay Temiz tarafından perküsyon eğitimi verilecek.  11-13yaş arasındaki, her bir okuldan 25 öğrenci olmak üzere, toplamda 75 öğrenci ‘Okay Temiz ile Ritim Atölyesi’ eğitimlerine katılacak.
Öğrencilerin müzik ve rehber öğretmenlerin desteğiyle seçildiği projede kullanılan darbuka, marakas, def, ritim çubuğu, agogo bell ve erbane gibi müzik aletleri de okullara bırakılarak projenin sürdürülebilir olması hedefleniyor.

Editör: TE Bilişim