Projede Yalova Üniversitesi Kültür ve Sanat Birliği (KSB) İngilizce Drama Kulübü katıldı. KSB Koordinatörü Hakan Evciman, kulüp üyeleri Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri Şeyda Kaynar, Hamza Bayram ve Emre Karakuş, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencileri İsa Yavuz Gündoğdu ve Elif Kurtkayası, Polimer Mühendisliği Bölümü öğrencisi Reha Fırat Aytekin yer aldı. 

Proje süresince katılımcılar görsel, medya ve sahne olmak üzere üç farklı grupta çalışmalarını sundular. Ardından kent meydanında gerçekleştirilen gösteri ile Ruse halkının desteği ve sempatisi kazanıldı. Proje yerel ve ulusal çapta görsel ve yazılı basında geniş çaplı yer buldu.  

İsa Yavuz Gündoğdu, Fransa ekibinden Pauline Gallay ile televizyon haber bültenine konuk oldu. Projenin son gününde Ruse yakınlarında bulunan Borovo kasabasından davet alan katılımcılar belediye başkanının konuğu olarak halka dans ve müzik gösterisi yaptılar. Yöresel dans ve müziklerden oluşan bu renkli etkinlikte, “Ah Bir Ataş Ver” türküsünü seslendiren ekip büyük beğeni topladı. 

Proje kapsamında yapılan kültür gecesinde ekip Yalova ve Türkiye’yi tanıtan bir sunum gerçekleştirerek, yöresel tatları ikram ettiler. Rektör Prof.Dr. M. Niyazi Eruslu  “Önemli bir toplumsal sorun için AB projesinde yer alan KSB İngilizce Drama Kulübü ekibimizi kutlarım” dedi.
Editör: TE Bilişim